Moji su se roditelji puno odricali da bi bio ono što i gdje jesam

Autor: Požega.EU

DSC_0179 (Small)POŽEGA – Nakon Ivana Matijevića koji je dvije godine obnašao funkciju predsjednika mladeži HDZ-a Požeško-slavonske županije za novog čelnika je izabran Slobodan Manović, mladi 30-godišnji ambiciozni diplomirani ekonomist koji ima volje i energije nastaviti sa započetim projektima svoga prethodnika.

Slobodan Manović živi u Kaptolu, oženjen je, otac jednog djeteta, a iz razgovora se dade zaključiti da obiteljsko stablo tu neće završiti. Važno je za istaći da je u četiri godine uspio položiti sve ispite na što je veoma ponosan jer je uz svakodnevne fakultetske obveze imao vremena i za sebe.

-To su bili dani! Čak i dok sam studirao, govorio sam da su to najbezbrižnije godine moga života. Definitivno nisu najljepše, najljepše mi je sada uz moju obitelj, ali tijekom studiranja jedina briga je bila položit ispit i otići na nekakvu feštu – prisjeća se Manović.

U razgovoru ne zaboravlja ulogu svojih roditelja koji su mu svojim skromnim životom bili uzoran primjer kakav čovjek u konačnici treba da bude. Roditelji su mu rodom iz Bosne, točnije iz Jakotine kraj Kotor Varoši, u Kaptol su došli 1980. godine „trbuhom za kruhom“. Živjeli su u brojnoj obitelji (njih dvanaest) iz kojeg je razloga Slobodanov otac morao krenuti dalje.

Nakon završetka školovanja Slobodan je pripravnički staž odrađivao u Hrvatskim šumama, da bi 2011. godine našao „svoje mjesto pod sunce“ i zaposlio se u Zavodu za hitnu medicinu u Požegi gdje radi kao rukovoditelj Službe za plan, analizu i financije.

U politiku ulazi sasvim slučajno, 2007.godine na sugestiju tadašnjeg predsjednika HDZ-a Općine Kaptol gospodina Damira Poljanca. HDZ i kao takva politička opcija nije mu bila nepoznanica jer su mu roditelji i velika većina rodbine „stari“ HDZ-ovci. Tako je započeo politički put Slobodana Manovića koji je odlazio na razne stranačke sastanke, skupove i druženja. Sastanak po sastanak, skup po skup i eto mladog ali iskaljenog, za svoje godine, političara. Sposobnosti i kvalitete su brzo prepoznate pa Manović ubrzo postaje predsjednik mladeži u općini Kaptol koju je funkciju obnašao u dva mandata. Stepenica po stepenica i eto Slobodana na mjestu predsjednik HDZ-a općine Kaptol i član ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije.

-Nije bilo planiranog bavljenja politikom, slijedio sam svoje instinkte i osjećaje i, hvala Bogu, evo me tu gdje sam sada – predsjednik mladeži najveće stranke u Hrvata – ističe Slobodan.

Školovanje. završetak fakulteta, zaposlenje, uspjeh u životu bile ti tihe čežnje roditelja koji su sada ponosni na svoga sina ali i sin na svoje roditelje.

-Bio sam uzdanica velikog dijela rodbine i morao sam opravdati to povjerenje. Moji roditelji su se toliko puno odricali da bih ja bio tu gdje sam sada. Da nije njihove žrtve i ljubavi, tko zna što bi bilo sa mnom. Nikada im to nisam rekao pa ću sada iskoristiti priliku zahvaliti im do neba: mama i tata, puno puno vam hvala, volim vas!!!! – naglasio je Slobodan.

Što se tiče obnašanja nove funkcije planovi su veliki i ambiciozni za što su potrebna mnoga odricanja kako bi se polučio uspjeh.

-Cilj mi je nastaviti raditi odličan posao koji je radio dosadašnji predsjednik Ivan Matijević. Skorašnji predsjednički izbori će nam uvelike odredit plan rada i djelovanja za ovu godinu. Na svakim izborima mladež je dala ogroman doprinos pobjedi pa će tako biti i ove godine – sve ćemo podrediti pobjedi našega kandidata. Nakon toga ćemo nastaviti svoje redovne aktivnosti, humanitarne akcije, obilježavanje raznih dana i događaja iz hrvatske prošlosti, organiziranje tribina. neformalna druženja i okupljanja mladeži i sl. – ističe Manović

Suradnju sa vodstvom HDZ-a Požeško-slavonske županije ocjenjuje veoma dobrom i od njih imamo veliku podršku  jer su i „seniori“ svjesni da bez mladih nema ni napretka ni opstanka.

-Josip Budimir kao najmlađi gradonačelnik u Hrvatskoj je svjedok toga. Svjedok sam i ja kao predsjednik HDZ-a u Kaptolu, ekipa u Požegi i Pleternici (gradonačelnik i zamjenici). Zaista imamo podršku u svemu. Hvala predsjedniku Županijskog odbora Franji Luciću na tome – govori Slobodan Manović.

Što se tiče gradskih i općinskih organizacija MHDZ-a situacija je šarolika, ali uglavnom dobra – ističe Manović i nastavlja da postoje i aktivnije i manje aktivnije sredine, ali ako ćemo gledati Mladež kao jednu cjelinu na razini županije, onda je to jedna jako aktivna mladež gledajući to na nacionalnoj razini.

Pri koncu razgovora Manović je dao i svoj osvrt na suradnju sa drugim strankama.

-Iskreno, ne bavim se pretjerano drugim strankama. Nisam tip koji bi nekoga napadao i bezrazložno se uplitao u nekakve polemike i svađe i tako se nametao. Ali, isto tako, ne bih dopustio ni da se mene bezrazložno i neopravdano napada. Naravno da pratim političku situaciju, ali mišljenja sam da će ona biti onakva kakvom ju mi stvorimo – zaključuje Manović.

Ostaje nam samo za pratiti aktivnosti i sve ono što će MHDZ-a Požeško-slavonske županije poduzimati kako bi u svojim mogućnostima poboljšali stanje i situaciju u društvu koja gledajući globalni nikako nije dobra.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot