Modernizacija kotlovnice za 145 stanova u stambenom naselju Babin Vir

Autor: D.K.

POŽEGA – Radovi na završetku modernizacije kotlovnice koja opskrbljuje 145 stanova u nekoliko požeških stambenih zgrada u stambenom naselju Babin Vir pri samom je završetku čime će se povećati učinkovitost sustava grijanja u svim stambenim jedinicama koje koriste taj sustav.

Tim povodom radove na modernizaciji kotlovnice obišli su požeški gradonačelnik Vedran Neferović i direktor tvrtke Komunalac Anto Bekić koji su nam rekli kako je dosadašnja kotlovnica stara više od 30 godina iz koje se izdvojilo nekoliko stambenih zgrada iz sustava grijanja jer su prešli na plinsko etažno grijanje.

-Vrijednost radova koji se izvode je oko 500 tisuća kuna, bez PDV-a. Mi želimo podići energetsku učinkovitost cijelog sustava. Ovo je završni čin, prije toga je odrađena rekonstrukcija toplovoda prema stambenim zgradama a renovirane su i toplinske podstanice unutar stambenih zgrada. Dokumentaciju smo napravili s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost koja je koštala oko 100 tisuća kuna. Očekujemo da će Fond sufinancirati i ove radove. S modernizacijom kotlovnice mi ćemo završiti svoj dio posla, modernizaciju sustava. Ostaje nam drugi značajni dio da obavimo, a to su same stambene zgrade. Konačni nam je cilj imati siguran i funkcionalan sustav grijanja. Mi ćemo ovim radovima koji se sad izvode postići manje troškove energenata za proizvodnju toplinske energije no najveći efekt bi bio da se zgrade energetski urede – rekao je direktor Komunalca Ante Bekić.

Na stanarima je također velika odgovornost da i oni naprave određeni iskorak što se tiče nužnih uređenja koja su potrebna da toplinska izolacija bude što kvalitetnija.

– Stanari bi trebali urediti fasade, zamijeniti stolarija i dr. Oni bi, stanari morali pokazati želju za smanjivanjem troškova, a mi ćemo sa svoje strane napraviti sve da im pomognemo. Već smo oko toga išli u Fond gdje su nam rekli da treba aktivnost stanara te da nije sve moguće riješiti preko Komunalca. Sustav će se riješiti preko njih ali onaj drugi dio, zgrade, moraju rješavati vlasnici. Mi ćemo građane opet pozvati na sastanak, pomoći ćemo im, ali dalje sve ovisi o njima – naglasio je gradonačelnik Vedran Neferović.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot