Mladi zboraši oduševili brojnu publiku u požeškoj katedrali

Autor: DK

POŽEGA – Sinoć su članovi Zbora Katoličke osnovne škole Požega pred brojnom publikom, u požeškoj katedrali, izveli niz duhovnih, domoljubnih i skladbi za djecu čime su oduševili brojnu publiku. Zbor sa sedamdesetak članova koji je utemeljen 2011. godine postiže sve zapaženije rezultate pod vodstvom prof. Ljube Šolić i sinoć je imao nastup koji će mnogima ostati u dugom sjećanju.

Pjesmama koje su izveli mladi zboraši izražene su zahvalne pjesme Gospodinu pjesmom “Slava Bogu”, a u čast sv. Josipu, zaštitiniku Katoličke osnovne škole izvedena je pjesma “Slavimo danas”.

Na državnom natjecanju u Varaždinu, gdje su osvojili prvo mjesto i Zlatnu plaketu predstavili su se pjesmom u čas Majci Mariji skladbom “Salve Regina” kojom su i sinoć oduševili brojnu publiku u katedrali. Izvedena je i pjesme “Ivane Pavle II” kome je u čast posvećena kapelica u kripti katedrale gdje su i relikvije Ivana Pavla II koji je i utemeljitelj Požeške biskupije. Izvedeno je još nekoliko skladbi kojima su potvrđene zaslužne pobjede na svim natjecanjima gdje su bili.

Od zapaženijih nastupa Zbora katoličke osnovne škole svakako treba spomenuti nastup na Županijskoj smotri zborova u pakracu 2012. godine te Županijskim smotrama zborova u Požegi 2013. i 2014. godine. Zbor je nastupio i na otvorenju tribine Požega zdravi grad, a upečatljivi dojam ostavio je i na Božićnom koncertu kao ina mnogim drugim svečanostima i slavljima.

Posljednji zapaženiji nastup Zbor je ostvario cjelovečernjim programom u šibenskoj katedrali prije desetak dana za što je još jednom pohvalu prenio šibenski biskup msgr. Ante Ivas preko mjesnog požeškog biskupa msgr. Antuna Škvorćevića prilikom zadnjeg susreta u Zagrebu.

Jednoglasno pjevanje, ujednačenost i homogenost dječjih glasova specifičnost je zbora za što je mnogo truda uložila prof. Ljuba Šolić dokazana glazbena umjetnica koja u svojoj karijeri ima brojna priznanja i pobjede sa zborovima koje je vodila u profesionalnoj karijeri.

U sklopu koncerta izvedeni su i recitali o Zlatnoj dolini i povijesti koja je vezana od turskih vremena do novijeg vremena, Domovinskog rata.

no images were found

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.