Mladi SDP-ovci traže potporu za opstojnost Socijalne samoposluge

Autor: S.P.

POŽEGA – Forum mladih GO SDP-a Požega prikupio je financijska sredstva s kojima se osigurava tri mjeseca troškova iznajmljivanja prostora i režija u kojima se nalazi požeška Socijalna samoposluga. Mladi SDP-ovci  na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u povodu Međunarodnog dana mladih pozvali su sve pravne i fizičke osobe da se odazovu akciji prikupljanja sredstava za pomoć Socijalnoj samoposluzi u kojoj je 150 redovitih korisnika tijekom proteklih godinu dana primalo osnovne namirnice.

Margareta Krajnović, predsjednica Udruge Svitak

“Projekt pod nazivom Obiteljska košarica „Dajem osmijeh, primam radost“ bio je financiran od Ministarstva socijalne politike i mladih u vrijednosti 175.000,00 kuna. Korisnici Socijalne samoposluge bili su korisnici zajamčene minimalne naknade Centra za socijalnu skrb Požega, a svaki je mjesec redovno dolazilo oko 150 korisnika, podsjetila je predsjednica udruge Svitak Margareta Krajnović. Naglasila je kako je cilj udruge prijaviti se na novi raspisani natječaj „Ublažavanje siromaštva pružanjem pomoći najpotrebitijima osobama podjelom hrane i/ili osnovne materijalne pomoći“, a očekuju kako će u što kraćem roku dobiti obavijest o rezultatima natječaja., No to bi moglo potrajati tri do četiri mjeseca, a upravo je to razdoblje u kojem udruga treba pomoć kako bi Socijalna samoposluga radila bez prekida.

Luka Samardžija, predsjednik požeškog Foruma mladih SDP-a

“Svjesni smo truda i rada koji su članovi udruge Svitak i njihovi volonteri do sada uložili u projekt Socijalne samoposluge te smo odgovorili na ovaj način na njihov javni poziv na pomoć,” naglasio je predsjednik požeškog Foruma mladih  Luka Samardžija. Prikupljena financijska sredstva za režije i prostor nisu kraj njihovoj želji da pomognu. “Podupiremo rad udruge Svitak te ćemo nastaviti naše aktivnosti u nastojanju prikupljanja još sredstava kako bi na taj način pokušali pomoći najpotrebitijim članovima naše zajednice. Ovim putem pozivamo sve pravne i fizičke osobe da se odazovu akciji prikupljanja sredstava za pomoć Socijalne samoposluge,” rekao je Samardžija. Dodao je kako Forum mladih ima u planu održati još nekoliko aktivnosti među kojima i Party za mlade te tribinu o vještinama komunikacije.

Bruno Horvat, koordinator Foruma mladih ispred GO SDP Požega

Koordinator za Forum mladih ispred GO SDP Požega Bruno Horvat ovom je prilikom naglasio kako uz humanitarne akcije poput predstavljene, Forum mladih ima pred sobom brojne druge planove i aktivnosti. “Misija  je izgraditi respektabilnu organizaciju mladih na području našega grada koja će postati ravnopravan partner u donošenju odluka. Cilj im je da u što većem broju uključe mlade u našoj sredini u javni život grada i proces donošenja odluka a sve sa razlogom kako mladi ljudi ne bi ostali samo nijemi promatrači svoje sudbine,” naglasio je Horvat dodajući kako je u tu svrhu pokrenuta i Facebook stranica Forum mladih SDP-a Požega gdje će redovno ažurirati sve njihove događaje i aktivnosti u gradu u cilju aktivnoga uključivanja što većeg broja mladih. Stranica će biti otvorena svim mladima kako bi slobodno postavljali pitanja o problemima koji ih muče te će ujedno biti i njihov glas u javnosti, najavili su mladi SDP-ovci.

Komentiraj: