Mladi Grabarčanin otvorio metalni pogon u Pleternici

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Otvaranjem tvrtke „Pro-metal“ popunjeni su svi izgrađeni kapaciteti Poduzetničkog inkubatora u Pleternici za kojega je taj grad u više navrata povukao sredstva iz fondova EU i ministarstava. Tvrtku je osnovao mladi inženjer strojarstva Antun Štimac iz obližnjeg Grabarja, inače vijećnik Gradskog vijeća Kutjevo, uložio je deset tisuća eura, a potporu mu je dao Hrvatski zavod za zapošljavanje radnika.

Antun Štimac

Antun Štimac

-U ovom pogonu je stroj za obradu metala koji može od preuzete slike ili crteža sa skenera izraditi motiv u metalu po želji naručitelja- kaže Štimac dodajući da je riječ o multifunkcionalnom stroju koji izrađuje metalne elemente, ukrase, dijelove za ograde i slično. Zahvalan je jer su mu u Poduzetničkom inkubatoru prvu godinu rada dali prostor za rad i električnu energiju besplatno jer grad ima vlastitu elektranu, daju mu i drugu logističku potporu u razvoju tvrtke, a još niz pogodnosti ima kroz prve tri godine rada. Štimac očekuje da će tu u dogledno vrijeme otvoriti nekoliko radnih mjesta.

Gradonačelica Pleternice Antonija Jozić

U Poduzetničkom inkubatoru u Pleternici je započela rad tvrtka „Pro-metal“ strojarskog inžinjera Antuna Štimca iz Grabarja

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nije krila zadovoljstvo ovakvim razvojnim potezom jer je nakon malo više od godine dana inkubator iskorišten, pa najavljuje njegovo proširenje.

-Uz ova dva prostora ukupne površine 400 četvornih metara uredit ćemo gornji dio zgrade, te izgraditi još jednu halu za proizvodne djelatnosti kako bi i nadalje unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama poticali razvoj poduzetništva i angažirali mlade ljude da krenu sa svojim obrtničkim i proizvodnim aktivnostima – kazala je A. Jozić.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot