Mladi Grabarčanin otvorio metalni pogon u Pleternici

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Otvaranjem tvrtke „Pro-metal“ popunjeni su svi izgrađeni kapaciteti Poduzetničkog inkubatora u Pleternici za kojega je taj grad u više navrata povukao sredstva iz fondova EU i ministarstava. Tvrtku je osnovao mladi inženjer strojarstva Antun Štimac iz obližnjeg Grabarja, inače vijećnik Gradskog vijeća Kutjevo, uložio je deset tisuća eura, a potporu mu je dao Hrvatski zavod za zapošljavanje radnika.

Antun Štimac

Antun Štimac

-U ovom pogonu je stroj za obradu metala koji može od preuzete slike ili crteža sa skenera izraditi motiv u metalu po želji naručitelja- kaže Štimac dodajući da je riječ o multifunkcionalnom stroju koji izrađuje metalne elemente, ukrase, dijelove za ograde i slično. Zahvalan je jer su mu u Poduzetničkom inkubatoru prvu godinu rada dali prostor za rad i električnu energiju besplatno jer grad ima vlastitu elektranu, daju mu i drugu logističku potporu u razvoju tvrtke, a još niz pogodnosti ima kroz prve tri godine rada. Štimac očekuje da će tu u dogledno vrijeme otvoriti nekoliko radnih mjesta.

Gradonačelica Pleternice Antonija Jozić

U Poduzetničkom inkubatoru u Pleternici je započela rad tvrtka „Pro-metal“ strojarskog inžinjera Antuna Štimca iz Grabarja

Gradonačelnica Pleternice Antonija Jozić nije krila zadovoljstvo ovakvim razvojnim potezom jer je nakon malo više od godine dana inkubator iskorišten, pa najavljuje njegovo proširenje.

-Uz ova dva prostora ukupne površine 400 četvornih metara uredit ćemo gornji dio zgrade, te izgraditi još jednu halu za proizvodne djelatnosti kako bi i nadalje unatoč nepovoljnim gospodarskim prilikama poticali razvoj poduzetništva i angažirali mlade ljude da krenu sa svojim obrtničkim i proizvodnim aktivnostima – kazala je A. Jozić.

Komentiraj: