Mladi glazbenici izmamili dugotrajan pljesak roditelja (FOTO)

Autor: D.M.

POŽEGA – Koncertna dvorana požeške Glazbene škole bila je ispunjena do posljednjeg mjesta na koncertu zborova i orkestara održanom u povodu Dana škole. Roditelji i prijatelji učenika željeli su čuti što su naučili od početka nastave do danas. Imali su i što videjeti i čuti.

Najviše su pljeska izmamili najmlađi Zbora Predškolskog glazbenog odgoja. Njihova dirigentica Monika Sokač Botički izborom skladbi i scenskim pristupom razigrala je pozornicu čime nikoga nije ostavila ravnodušnim.

Tri skladbe izveo je Mali dječiji zbor Tintilinići dirigentice Ane Ticl. Vidjelo se da je zbor u dobrim rukama mlade glazbenice. Potom su nastupili Dječji zbor srednjeg uzrasta pod vodstvom  pofesorice Vesne Flajsig Mirković, a solo nastupom učenika Jane Mustapić i Luke Žiberne i Veliki dječji zbor kojim je ravnala magistrica glazbe Marija Tonc.

Na kraju koncerta bio je nastup Mlađeg tamburaškog i Harmunikaškog orkestra. S prvima je ravnao profesor Valentin Petraniović, a drugima dirigentica Marija Pranjić.

Večeras je završni koncert u povodu Dana Glazbene škole nastupom mješovitog zbora, tamburaškog i puhačkog orkestra te gostiju, zbora Glazbene škole iz Zagreba.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije