Mladi i djeca Cerovca dobivaju novo igralište (FOTO)

Autor: DK

JAKŠIĆ / CEROVAC – Jedno se gradilište zatvori, a drugo odmah otvori. Takva je dinamika rada u jakšičkom kraju u kojem se gradi novo igralište u Cerovcu i to koje će biti iskoristivo kako za mali nogomet tako i za košarku.

Ivica Kovačević, načelnik općine Jakšić

-Uz malonogometno i košarkaško igralište izgradit će se i malo dječje igralište s pet elemenata za najmlađe stanovnike Cerovca koje do sada bilo uskraćeno sa sportskim sadržajima kojih uopće nije niti bilo u tom mjestu. Evo sad tu nepravdu konačno ispravljamo i zaokružujemo cjelinu izgradnje igrališta koje ima svako mjesto u našoj općini – istakao je načelnik općine Jakšić Ivica Kovačević.

Nogometno i košarkaško igralište vrijedno je oko 180, a dječje 25 tisuća kuna. Financijska konstrukcija zatvorena je iz proračuna općine Jakšić na čelu s načelnikom Kovačevićem koji ima osjećaj što i gdje treba napraviti, a da nije određenih problematika napravilo bi se i radilo puno više.

-Cerovac je bio jedino mjesto na području općine Jakšić bez ovakvih sadržaja. Mladih tu ima i potrebno ih je i zadržati. U tijeku je i energetska obnova škole – radi se energetska ovojnica, stolarija, unutrašnje instalacije i podovi – financirano od strane resornog ministarstva i Fonda za zaštitu okoliša. Cerovac u sklopu škole nije imao igralište jer prostor dvorišta to nije dozvoljavao, tako da će ovo novo igrlište dobro poslužiti i za školske potrebe, ali i mještanima, mladima koji ostaju na svojoj rodnoj grudi – dodaje Kovačević.

Općina Jakšić nastoji stvoriti jednake uvjete u svim pripadajućim naseljima što se jako dobro vidi u koje god da se selo dođe. Brojni infrastrukturni radovi su odrađeni, puno je i onih koji su u planu koji će se odrađivati prema proračunskim mogućnostima. Slobodno se može reći da je općina Jakšić po mjeri čovjeka u kojoj se stvaraju svi mogući preduvjeti za život i ostanak življenja na tim prostorima.

Što se tiče završetka radova u Cerovcu oni su u planu da se završe u naredna dva tjedna. Uz novo igralište koje će zasigurno podići kvalitetu društvenog života u Cerovcu, u planu je i uređenje mjesnog doma za koji je u tijeku rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: