Mladi čuvari prirode, promocija treće generacije na Sovskom jezeru

Autor: Požega.EU

SOVSKI DOL – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije upriličila je svečanu promociju treće generacije „Mladih čuvara prirode . Na Sovskom jezeru okupilo se 25 školaraca zaljubljenika u prirodu iz šest osnovnih škola koji će ubuduće aktivno sudjelovati u zaštiti prirode i okoliša.

Projekt „Mladi čuvari prirode Požeško-slavonske županije“ kako doznajemo od ravnatelja JU za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije Ivice Samarđića provodi se s ciljem razvijanja ispravne orijentacije školske djece u dobi od 10 do 14 godina prema prirodi i prirodnim vrijednostima te njihovo uključivanje u programe zaštite prirode i okoliša na županijskoj razini.

Projektne aktivnosti bit će realizirane kroz praktičan rad i izlaskom na teren a što će učenicima omogućiti da nauče kako se ponašati u prirodi ali i snaći se u njoj.

U sklopu obuke oni će također naučiti koje su i gdje se nalaze zaštićene prirodne vrijednosti u Požeško-slavonskoj županiji, što je bio raznolikost i kako je očuvati ali i prepoznavati drveća po listu te određene vrste ptica.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije mladim je čuvarima prirode osigurala prigodne kape, majice, ruksake i radne bilježnice za svakog učenika, a za svaku školu koja sudjeluje u projektu po jedan dalekozor, kompas i povećalo. U projektu svake godine sudjeluje šest osnovnih škola s po četiri učenika iz svake škole.

(Foto: pozega, eu, tekst v.r.)

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot