Mladi čuvari prirode, promocija treće generacije na Sovskom jezeru

Autor: Požega Portal

SOVSKI DOL – Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije upriličila je svečanu promociju treće generacije „Mladih čuvara prirode . Na Sovskom jezeru okupilo se 25 školaraca zaljubljenika u prirodu iz šest osnovnih škola koji će ubuduće aktivno sudjelovati u zaštiti prirode i okoliša.

Projekt „Mladi čuvari prirode Požeško-slavonske županije“ kako doznajemo od ravnatelja JU za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije Ivice Samarđića provodi se s ciljem razvijanja ispravne orijentacije školske djece u dobi od 10 do 14 godina prema prirodi i prirodnim vrijednostima te njihovo uključivanje u programe zaštite prirode i okoliša na županijskoj razini.

Projektne aktivnosti bit će realizirane kroz praktičan rad i izlaskom na teren a što će učenicima omogućiti da nauče kako se ponašati u prirodi ali i snaći se u njoj.

U sklopu obuke oni će također naučiti koje su i gdje se nalaze zaštićene prirodne vrijednosti u Požeško-slavonskoj županiji, što je bio raznolikost i kako je očuvati ali i prepoznavati drveća po listu te određene vrste ptica.

Javna ustanova za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije mladim je čuvarima prirode osigurala prigodne kape, majice, ruksake i radne bilježnice za svakog učenika, a za svaku školu koja sudjeluje u projektu po jedan dalekozor, kompas i povećalo. U projektu svake godine sudjeluje šest osnovnih škola s po četiri učenika iz svake škole.

(Foto: pozega, eu, tekst v.r.)

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »