Mladež požeškog HDZ-a dijelila maslinove grančice uoči Cvjetnice

Autor: S.P./D.K.

Uoči blagdana Cvjetnice, Nedjelje Muke Gospodnje članovi Mladeži Gradskog odbora HDZ-a grada Požege svojim su sugrađanima dijelili maslinove grančice. Podršku svojoj mladeži došao je dati i s njima maslinove grančice dijeliti gradonačelnik Požege Darko Puljašić koji je i predsjednik Gradskog odbora HDZ-a.

Maslinove grančice se blagoslivljaju na euhariastijskom slavlju na sam dan blagdana Cvjetnice. Blagoslovljene maslinove grančice vjernici nose u svoje domove i stave za križ na zidu koje su podsjetnik na vjernost Isusu.

-Drago mi je da je predsjednik Mladeži GO HDZ-a Dalibor Vranić s ostalim članovima potakao ovu inicijativu koju smo mi seniori podržali. Čestitam im na uspješnoj akciji jer danas smo našim dragim sugrađanima podijelili maslinove grančice kako bi ih sutra na Cvjetnicu posvetili i postavili u svoje domove – rekao je Puljašić.


Predsjednik Mladeži GO HDZ-a Dalibor Vranić je naglasio da mu je poznato koliko ljudima u našim krajevima tradicija i vjera znači u svakodnevnom životu. Iz tog su se razloga oni odlučili na simbolično podržavanje onoga što njihovim sugrađanima vjerovanje i očuvanje tradicije znači.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci:

Translate »