Mladenci Matej i Josipa proslavili u Trnovcu djevojačku, a momačku u Češljakovcima, te u subotu svadba /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

TRNOVAC/ČEŠLJKOVCI – Uvijek se kao novinari rado odazivamo susretu s ljudima, njihovim svečanostima i radostima, pogotovo kada se nastavlja tradicija i njeguju običaji našeg kraja. Tako je bilo i u Trnovcu gdje je mladenka Josipa Foro uz potporu svojih roditelja Tihomira i Ljubice, te dva brata proslavila djevojačku večer zajedno sa više od stotinu svojih rođaka, prijatelja i uzvanika, te kolega s posla iz poznatog požeškog caffe bara „Boba“.

Dakako njena kuma Tina Olujić je pozdravila goste i započela molitvu, a za dobro raspoloženje uz obilje odabranih domaćih specijaliteta i dobrih pića pobrinuli su svirači skupine „Valentino“ iz Požege pod vodstvom Tomislava Vučinića. Oni su svirali Josipi i izabraniku njenog srca mladom inžinjeru šumarstva Mateju Josipoviću, u srijedu djevojačku u Trnovcu, a četvrtak momačku u Češljakovcima koju je on spremio s ocem Dragom i majkom Elvirom, gdje je bio i njegov kum Josip Bunjevac iz Radovanaca.

Završetak svega je u subotu popodne kada će Josipovići a kumom Bunjevcem poći u Trnovac kod obitelji Foro po mladu i poći na vjenčanje u veličku crkvu sv. Augustina, a nakon toga na svadbeno veselje do kasnih noćnih sati u dvoranu Društvenog doma u Velikoj. Dakle slavonskim običajima i veselju nema kraja ni na početku 21. stoljeća. Pa neka im je sa srećom i dabogda dobili puno potomaka na veselje obje obitelji, a ponajviše budućih baka i djedova!

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: