Mladen Pavić preuzeo rukovođenje Kutjevom d.d.

Autor: DK

KUTJEVO – Kako je to bilo najavljeno o čemu smo pisali na pozega.eu portalu Mladen Pavić kao novi predsjednik uprave Kutjeva d.d. i službeno je preuzeo rukovođenje tom kutjevačkom tvrtkom kojoj je na čelu bio Mladen Itrak.

Damir Pejaković, direktora kontrole povezanih društava koja su u vlasništvu Envera Moralića

– Vrlo smo sretni i ponosni što smo nakon dosta razgovora uspjeli gospodina Pavića dovesti na čelo ove kompanije. Mišljenja smo da je to potpuno nova stranica za Kutjevo, važan zamašnjak za naprijed, imajući u vidu sva njegova dosadašnja iskustva, vrlo kompleksne pozicije koje je do sada obavljao, uzimajući u obzir da je cijeli svoj život, bez obzira što je veterinarske struke i dalje bio cijelo vrijeme vezan uz poljoprivredu i Europske fondove – rekao je Damir Pejaković, dosadašnji član uprave Kutjeva d.d, koji je sada na funkciji direktora kontrole povezanih društava koja su u vlasništvu Envera Moralića.

Pejaković je naglasio kako je Mladen Pavić došao na čelo velike tvrtke te da će se okušati i u privatnom biznisu.

-Svi smo spremni biti mu podrška i siguran sam da će to donijeti velike uspjehe, kako kroz poljoprivrednu proizvodnju, tako i kroz financijske rezultate. Dolaze bolji dani za Kutjevo d.d. – dodao je Pejaković.

Mladen Pavić, predsjednik uprave Kutjeva d.d.

Predstavljajući se novi predsjednik uprave Kutjeva d.d. Mlade Pavić zahvalio se prethodnoj upravi i njenom predsjedniku kao, a vlasniku tvrtke izrazio je posebnu zahvalnost vlasniku na ukazanom povjerenju.

– Zahvaljujem se prethodnoj upravi i samom vlasniku na ukazanom povjerenju da pokušam Kutjevo d.d., neću reći gdje je nekada bilo, jer Kutjevo je jedan gigant u poljoprivrednoj proizvodnji. Kutjevo kao društvo jedno je od vodećih tvrtki u poljoprivrednoj proizvodnji ne samo u Hrvatskoj već i u regiji. Ono što ja volim istaći za Kutjevo, jer ga poznajem od ranije kroz neke druge vizire, da posebnu stabilnost njemu daje njegova verifikacija proizvodnje, a to mu pruža stabilnost poslovanja i budućnost daljeg razvoja – rekao je Mlade Pavić, koji je najavio poduzimanje čitavog niza mjera u cilju povećavanja konkurentnosti, a samim time i nastavak postojećih investicija i započinjanje novih, a sve u cilju kako bi se podigla konkurentnost, kako u primarnoj proizvodnji, tako i u proizvodima koje Kutjevo ima.

Pored proizvodnje Pavić najavljuje racionalizaciju samog menadžmenta, ali isto tako i optimalizaciju potrebnog broja zaposlenika, posebno vodeći računa o socijalnoj slici u kutjevačkom kraju. Pavić je naglasio kako niti jednom riječju ne spominje otkaze već racionalizaciju u poslovanju.

-Kutjevo je lider u proizvodnji vina, jer rijetko ćete pomisliti na nešto drugo kada se spomene Kutjevo. Evo i prvog dana moga boravka ovdje mogu otkriti jedan uspjeh u vinskoj proizvodnji. Na 19. Međunarodnom natjecanju Mundus vini u Njemačkom Neustadtu, gdje je bilo na natjecanju 4300 vinskih uzoraka iz 38 zemalja, kutjevačka Graševina Turković, berbe 2015. godine dobila je zlatnu medalju, što je treća zlatna medalja ove godine za kutjevačka vina izvan Hrvatske – naglašava Pavić dodajući kako je Kutjevo bilo lider i da će ostati lider u vinarskoj proizvodnji te da će se primarno staviti naglasak i na neke druge poljoprivredne proizvodnje u sastavu Kutjeva kao što je stočarska proizvodnja.

– U stočarskoj proizvodnji apsolutno ima potencijala, jer Kutjevo ima u potpunosti zatvoren lanac, od proizvodnje stočne hrane, do tova i plasmana svježeg mesa. Tu treba samo pojačati aktivnosti. Vjerujem da će doći do pomaka i da će stočarski sektor postati značajno važan. To je sasvim sigurno profitabilan sektor koji treba racionalizirati. Gledano u prostoru lokalnog tržišta naša Mesna industrija Papuk može ovdje postati lider i ne vidim tko bi tu mogao biti konkurentniji. U budućnosti će se razgovarati i što se tiče mesnih proizvoda, jer ne vidim razloga zašto se Papuku ne bi vratila stara slava s kojom su bili u suhomesnatom sektoru i ostaloj mesnoj proizvodnji. Kupac uvijek prepoznaje kvalitetan proizvod, pa tradicionalna proizvodnja postiže na tržištu uvijek dobar uspjeh, posebno što proizvodnja mesnih proizvoda donosi veći stupanj vrijednosti, a time i više cjenovne kategorije. Tradicija, kapaciteti i znanja postoje, pa vjerujem da će se i taj sektor jednog dana ponovno oživjeti – zaključio je Mladen Pavić novi predsjednik uprave Kutjeva d.d.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: