MK Independent Moto Party 2014

Autor: R.K.

Independent Moto Party 2013 068POŽEGA – I ove godine Požeški Moto klub Independent Čopor organizira već tradicionalni sedmi po redu Moto party na stadionu NK Dinamo u Vidovcima. Sedam godina klub postoji i već je poznat u cijeloj regiji po svojim humanitarnim akcijama u kojim se najviše pomaže bolesnim osobama i djeci. U tim akcijama puno je ljudi promijenilo mišljenje i shvatili su da ti tzv. opasni bajkeri nisu onakvi kakve su ih zamišljali nego da su to bajkeri mekog srca i uvijek spremni pomoći drugima. Uz njihov poznati moto susret koji se održava prvog vikenda u sedmom mjesecu, ovaj moto party je ušao u pore svih bajkera koji su redoviti gosti jer s tim moto party-em nekako i kreće sezona bajkerskih druženja i vožnji. Okupljanje počinje oko podne na nogometnom stadionu NK Dinamo Vidovci, a  oko 16 sati se lagano kreće prema kapelici Snježne Gospe u Vidovcima gdje se blagoslove svi motori i motoristi.

Independent Moto Party 2013 034 Župniku Župe Vidovci Nedjeljku Androšu je ovo već postala tradicija i napisao je posebnu molitvu koju mole svi zajedno prilikom blagoslova. Poslije blagoslova motora i motorista se kreće na defile po gradu, ali ove godine  po prvi put u sklopu moto party-a MK Independent uz Udrugu Motori iz Požege  organizira i već tradicionalni 11. po redu počasni krug “Mladenko Krstanović” za nesretno stradalog njihovog prijatelja Mladenka i za sve stradale motoriste u prometu. Deset godina za redom je počasni krug bio u organizaciji Udruge Dan Motora iz Požege koji se održavao u sklopu manifestacije Dana Motora 24.05. na dan kad je Mladenko nastradao, ali zbog nemogućnosti organiziranja je uz dozvolu Mladenkove obitelji dogovoreno da organizaciju prebace na Udrugu Motori i MK Independent Čopor. Počasni krug kreće poslije blagoslova motora i vozi se istim putem kao i dosadašnjih godina gdje će se u Industrijskoj ulici kod spomenika na mjestu Mladenkove nesreće  kratko zaustaviti i zapaliti svijeće. 230117_211995525488371_7875010_n

Poslije toga se svi bajkeri vraćaju u Vidovce na stadion gdje će ih dočekati besplatan čobanac uz obilje svih vrsta pića .Oko20 sati kreće rock koncert koji će trajati sve do jutra.

Independent Moto Party 2013 053 Independent Moto Party 2013 158Velika podrška pri samoj organizaciji je i Policijska postaja prometne policije koja uz svoje automobile i motore olakšava kretanje počasnog kruga od početka do kraja i regulira promet da ne bude ugroženih osoba u prometu. Načelnik policijske prometne postaje gosp.Goran Matijević već je odavno počasni član MK Independent, kao i još par njegovih kolega koji su aktivni članovi kluba i jako puno pridonose prilikom same organizacije svakog događaja koji MK Independent-i organiziraju. U kratkom razgovoru sa predsjednikom kluba Ivanom Kuprešakom-Ikom prenosimo zahvalu svima koji pomažu da se ovaj moto party održi na miran i dostojanstven način, a ujedno putem našeg portala poziva sve motoriste i ljubitelje motora da dođu na ovaj moto party koji će se održati 26.4.2014. od 12 sati na nogometnom stadionu NK Dinamo Vidovci.

Više iz kategorije