Mjesni odbor Orljava od sada i na Facebooku: Javna rasvjeta, nogostup, pješački prijelazi, rekonstrukcija dotrajalih kolnika samo su neki od prijedloga koje smo dobili

Autor: DK

POŽEGA -Požeški mjesni odbor Orljava odnedavno je i virtualno aktivan. Naime, dopredsjednik tog MO Marijan Crnjac pokrenuo je Facebook stranicu MO Orljava koji obuhvaća 25 gradskih ulica, odnosno u njemu živi 2.700 birača u 1.100 domaćinstava.

Marijan Crnjac, dopredsjednik Mjesnog odbora Orljava

– Cilj je povezati se viralno s građanima koji nam i ovim putem mogu ukazati na probleme te predložiti nova, kvalitetna rješenja za dio grada u kojem žive. Budući da su mladi puno aktivniji na društvenim mrežama, ovaj način komunikacije posebno se odnosi na njih. Ujedno im želimo ukazati na važnost mjesnih odbora jer znamo da vrlo mali broj birača izlazi na izbore za mjesne odbore. Facebook stranica svojevrstan je glas naroda – rekao nam je Marijan Crnjac.

Do sada su, dodaje, dobili dosta prijedloga ili pak primjedbi građana za koje će pokušati iznaći rješenja. Posebno je aktualna priča o šetnici uz Veličanku.

– O tome smo već razgovarali s gradonačelnikom koji je stupio u kontakt s Hrvatskim vodama. Naime, održavanje nasipa je u nadležnosti Hrvatskih voda, a njihovim planom i programom nasip se kosi samo triput godišnje. Znamo da nasipom prolaze građani prema bolnici, vojarni, a sada posebice prema bazenima. Trava zna narasti gotovo metar i to se mora kvalitetnije riješiti – smatra Crnjac.

Inače, na Sajmištu, kao najvećem dijelu MO Orljava, provedeno je do sada niz aktivnosti. Podsjetimo samo na sjenicu i dječje igralište koje je postavljeno zahvaljujući mladim ljudima iz ovog dijela grada okupljenim u udrugu PUMA. Njihova nastojanja da kvart u kojem žive bude što ugodniji i uređeniji već su dala određene rezultate, a da su u tome ustrajni pokazuje i Facebook stranica putem koje žele što kvalitetnije komunicirati s građanima.

– Javna rasvjeta, nogostup, pješački prijelazi, rekonstrukcija dotrajalih kolnika samo su neki od prijedloga koje smo dobili. No ima i primjera gdje nam građani ukazuju na kuće čija je izgradnja krenula prije 30-ak godina, a danas su urasle u korov i predstavljaju ruglo. Predlažu nam primjerice i pomoć starijim osobama, poput cijepanja drva, ali i na neprimjerena ponašanja pojedinaca iz ovog dijela grada – kaže Marijan Crnjac.

Da će se članovi MO Orljava doista i potruditi da se određeni problemi riješe, ne sumnjamo jer neki su se od njih već iskazali svojim entuzijazmom i dosadašnjim radom. MO Orljava još čine predsjednik Marijan Živković te članovi Silvija Pavić, Ljilja Bilobrk, Davor Odoljević, Martina Vlašić i Bruno Horvat.

/Foto: Facebook MO Orljava i pozega.eu/

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: