Mislim da ih učimo dobre stvari, želimo da budu veseli i pjevaju sa srcem (FOTO GALERIJA)

Autor: D.K.
POŽEGA – U Glazbenoj školi Požega sinoć su brojni roditelji i drugi Požežani uživali u koncertu predškolskog i malog dječjeg zbora Tintilinići te tamburaškog ansambla Glazbene škole Požega. Ovo je druga godina kako se održava koncert na kojem mali pjevači izvode skladbe iz mladosti njihovih roditelja.
– Ovo je nastavak prošlogodišnjeg koncerta jer nam se svidjela kombinacija dječjeg zbora s tamburašima. Hvala profesorima Valentinu Patranoviću, Dominiku Škrabalu, profesoru Ivanu Poliću koji je s nama bio na svakoj probi i uveseljavao djecu. Mislim da ih učimo dobre stvari. Želimo da budu veseli i pjevaju sa srcem. Nadamo se da će od njih možda jednom neki biti budući pjevači – rekla je Ana Ticl, profesorica pjevanja u Srednjoj glazbenoj školi i voditeljica dječjeg zbora Tintilinići.
Prvih nekoliko točaka otpjevali su mali pjevači predškolskog zbora pod vodstvom Monike Sakač Botički. Riječ je o mališanima koji će tek od jeseni krenuti u glazbenu školu, a sad su polaznici glazbene predškole.
– Nositelji programa su članovi malog zbora “Tintilinići”. Ima ih 40-ak i učenici su prvog i drugog razreda Glazbene škole. Ponosna sam na njih jer tako mali nose jedan veliki program od 13 skladbi. Pjevaju velike hitove, uglavnom zabavne skladbe. Pokušavam ih s tim starijim pjesmama kao što su Lastavica, Adio bella, i sl. upoznati i s tim stilovima u glazbi. Sretna sam kada mi dođu roditelji i oduševljeni su što i njihova djeca pjevaju takve pjesme – ustvrdila je zadovoljno profesorica Ticl.
Rekla je i kako je jako zanimljivo bilo promatrati na probama interakciju malih pjevača i već iskusnih svirača, a nada se da će koncert postati tradicija.

Više iz kategorije