Neki misle da je zeleni otok divlji deponij, iz Komunalca poručuju: „Ne bacajte smeće oko kontejnera, već u svoje privatne kante i vreće“

Autor: D.K.

POŽEGA – Na području grada Požege tridesetak je zelenih otoka. Iako su postavljeni s ciljem da grad bude uredniji, a time i ljepši, nekim građanima očito služe da bi se riješili smeća koje umjesto u svoje kante odvoze u druge dijelove grada. Uz to, nerijetko ga bacaju pored kontejnera, a najčešće se to događa vikendom.

– Iako su namijenjeni stanarima višestambenih zgrada, nerijetko su zeleni otoci mjesta gdje nesavjesni građani odbacuju velike količine smeća i korisnog otpada oko kontejnera. Najgore je ponedjeljkom jer se najveće količine dovezu upravo tijekom vikenda. Sve to ostavlja poprilično ružnu sliku, a zeleni otoci sliče divljim deponijima – upozoravaju iz Komunalca Požega d.o.o.

Dodaju da je Odlukom o sakupljanju, odvozu i postupanju sa sakupljenim komunalnim otpadom za prekršitelje-fizičke osobe propisana novčana kazna u iznosu od 400 kuna.

Unatoč tome prizore zelenih otoka s uokolo razbacanim smećem možemo vidjeti najčešće u Cirakijevoj ulici i na ulazu u pješačku zonu. Na to su nas upozoravali i građani.

– Odvoz sa zelenih otoka je utorkom, a broj postavljenih kontejnera dostatan je količinama smeća i korisnog otpada za pojedine gradske kvartove. No, uvjerili smo se da na njima završava smeće i otpad stanara iz potpuno drugih dijelova grada, ali i nekih manjih tvrtki. Zbog takvih smo situacija, na prijedlog građana, u listopadu 2016. godine uklonili zelene otoke u MO Garevica, Orljavska ulica – kod semafora na raskrižju Orljavske i Zrinske ulice i u MO Orljava, Ulica kralja Krešimira – kod vrtića Cvjetna livada – pojašnjavaju dalje iz Komunalca.

Apeliraju na građane da ne odvoze smeće i otpad u druge dijelove grada te da ga ne bacaju oko kontejnera, već da ga odlažu u svoje privatne kante i vreće jer samo tako će grad biti čist i lijep.

 Foto: Komunalac Požega d.o.o.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: