Mise polnoćke u požeškoj Katedrali i vidovačkoj župi sv. Ivana Krstitelja /FOTO GALERIJA/

Autor: DK

POŽEGA – Brojni su katolici noćas u svojim crkvama sudjelovali na svetim misama polnoćkama želeći kroz čitanja čuti što se zbilo u trenutku samoga rođenja Gospodinova. Radost je svakom vjerniku čuti kako je u trenutku Isusova rođenja slava Božja obasjala pastire, te kako su oni osjetili radost kad im je bilo navješteno Spasiteljevo rođenje u gradu Davidovu.

Rođenje Sina Božjega u Betlehemu za svakog vjernika kršćanina doista je snažan događaj koji je zahvatio cijelu ljudsku povijest pokazujući razloge i smisao svih onih naraštaja koji su živjeli stoljećima prije naviještajući iskonski Božji plan.

U tom duhu proslavljeno je i svečano euharistijsko slavlje, misa polnoćka, u požeškoj Katedrali koje je predvodio mjesni biskup msgr.dr. Antun Škvorčević u suslavlju katedralnog župnika i prepošta požeškog Stolnog kaptola preč. Ivice Žeuljevića, generalnog vikara Požeške biskupije msgr. Josipa Krpeljevića, župnog katedralnog vikara vlč. Krinoslava Siroglavića te svećenicima iz središnjih biskupijskih ustanova vlč. Marijanom Pavelićem i vlč. Želimirom Žuljeviće i đakonima vlč. Ivanom Ereizom i Tomislavom Sanićem. 

U vidovačkoj župi sv. Ivana Krstitelja misno slavlje u prepunoj crkvi predvodio je mjesni župnik vlč. Branko Šipura.  

/Foto: Marko Krstanović/

 

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: