Miroslav Škoro prvi puta od daleke 1993. godine nema na Zlatnim žicama Slavonije ni jednu pjesmu, a za taj festival je napisao brojne hitove!

Autor: Jelenko Topić

Dugi niz godina, točnije od 1993. godine ključno autorsko, ali i izvođačko ime na festivalu Zlatne žice Slavonije u Požegi bio je Miroslav Škoro. Na tom se festivalu doslovno proslavio što je često i sam rekao naglašavajući da za svoju uspješnu estradnu karijeru zahvaljuje Požegi. Njegove brojne uspješnice izvedene na Zlatnim žicama Slavonije, ali i pop večeri požeškog festivala gotovo preko noći su postajali hitovi.

Ove godine ga na festivalu nema barem što se tiče autorskog i izvođačkog dijela, a nije poznato hoće li u Požegu doći ovih dana kao gledatelj ili kao političar jer je znano da je Škoro predsjednik Domovinskog pokreta i aktualni potpredsjednik Hrvatskog sabora! Upravo politika na neki način je našeg Miroslava odvojila od estrade.

Podsjetimo Škoro je nastupe u Požegi započeo daleke 1993. godine svojom autorskom pjesmom Otvor’ ženo kapiju koja je ubrzo postala veliki hit i digla na vrh tamburaške estradne scene. Godinu ranije on je pokušao doći na festival sa skladbom Možda pijan, ali nisam jako što mu nije pošlo za rukom.

Godinama iza toga redale su se njegove uspješnice koje je on uglavnom i pjevao među kojima su najpopularnije i najpoznatije Kuća na kraju sela, Sokak bez imena, Kako je Stipa volio Anu, Konji bili konji vrani, Juliška, Tajna najveća i druge.

No, Škoro je napisao i brojne pjesme koje su na Zlatnim žicama izveli drugi izvođači kao na primjer Sve poštivam svoje uživam, poznatu kao Šešir na čelo, koju je pjevao Stjepan Jeršek Štef,  Garavušo garava u izvođenje požeškog tamburaškog sastava Bekrije i druge.

Bilo kako bilo ostaje nam nada da će se on vratiti svojoj staroj ljubavi estradi. To bi trebalo značiti i povratak njemu omiljenom festivalu jer imajući u vidu njegove godine Škoro toj glazbi još može dosta dati.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88