Miro Karjaković je predsjednik, Zdenko Dostal tajnik, Antun Solanjski zapovjednik, a Branko Stanković počasni predsjednik DVD Knežci

Zbog odlaska nekih ljudi iz sela godišnja skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Knežci, u nazočnosti zamjenika požeško-slavonskog župana Željka Jakopovića, zamjenika gradonačelnice Pleternice Domagoja Katića, te Josipa Ašenbrenera, predsjednika Vatrogasne zajednice Požeštine, protekla je u izboru novog čelništva.

Tako je predsjednik Miro Karjaković, tajnik Zdenko Dostal, zapovjednik Antun Solanjski, te počasni predsjednik Branko Stanković.

Stanković je otvorio skupštinu pozdravivši sudionike i goste, a Karjaković  se osvrnuo na proteklo razdoblje s kojim se ovdašnji vatrogasci zbog malobrojnosti i drugih objektivnih razloga ne mogu pohvaliti. Očekivanja su da će u slijedećim godinama sve biti bolje čemu su potporu najavili dožupan Željko Jakopović i dogradonačelnik Domagoj Katić.

Društvo sada ima oko 30 članova iz Knežaca i susjednih sela Zarilac i Mali Bilač, nedostaje im oprema za rad petnaestak operativaca koji bi mogli aktivno djelovati u slučaju požara ili druge ugroze za mještane i imovinu toga dijela područja grada Pleternice.

-Potrebna su nam zaštitna odijela, kacige, čizme, naprtnjače i druga vatrogasna oprema – kazao nam je novoizabrani predsjednik DVD Knežci Miro Karjaković.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment