Ministarsko mjesto u novoj Vladi RH zaslužuje „netko“ iz Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

Požeško-slavonska županijaPOŽEGA – Sastavljanje nove Vlade i imenovanje novih ministara je koliko se može vidjeti u samoj završnici. U novoj će izvršnoj vlasti uz HDZ odnosno Domoljubnu koaliciju sudjelovati i MOST – njihovi kandidati koje predlažu mandataru. Raspodjela resora odnosno ministarstava, koje će kojoj opciji pripasti, već je poznata, a kandidati za ministarska mjesta iz redova Domoljubne koalicije neslužbeno su poznata javnosti.

Iz dostupnih informacija Slavonija time i Požeško-slavonska županija iz redova Domoljubne koalicije gotovo da je zastupljena samo s jednim kandidatom koji je u nekim solucijama mogući ministar u novoj Vladi. Poznato je javnosti, o čemu smo uz nacionalne medije i mi o tome pisali, da je jedan od trojice kandidata za ministra obrane i aktualni požeško-slavonski župan, umirovljeni general HV Alojz Tomašević.

Bolji poznavatelji političkih prilika, a neki će reći ne prilika, odgovorno tvrde i brojnim činjenicama potkrepljuju da barem jedno ministarsko mjesto zaslužuje kandidat iz Požeško-slavonske županije. Čak i oni koji nisu članovi HDZ-a, odnosno oni koji su politički ne opredijeljeni ili su članovi nekih drugih stranaka, odlučno progovaraju da je na onima koji odlučuju o ministarskim mjestima u „obvezi“ da podrže i proguraju kandidata iz Požeško-slavonske županije za što je idealna osoba požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i to baš za ministra obrane.

Zauzetost i način vođenja sadašnje institucije kojoj je na čelu svakako da ide u prilog županu Tomaševiću, a kad se uzme u obzir njegova biografija to bi onda trebala biti ključna prevaga u odluci. Ne treba zaboraviti i ne bi se smjelo zanemariti zauzetost župana Tomaševića u prijevremenim lokalnim izborima za grad Kutjevo i općinu Čaglin kojemu bi se trebala pripisati velika zasluga u dobivanju izbora u tim lokalnim jedinicama samouprava koje je obišao od početka do kraja, nije bilo mjesta i sela koje nije posjetio i da nije porazgovarao s tamošnjim stanovništvom, saslušao njihove probleme i potrebe od kojih je veliki dio i riješio. Takav pristup čovjeka koji voli svoj kraj svakako da zaslužuje, kako u političkom smislu tako i svim drugim vidovima, dobiti povjerenje da se dokaže i pokaže na jednoj većoj razini. Sve bi to trebali prepoznati oni odgovorni koji odlučuju tko će voditi koji resor u budućoj Vladi RH. Nije zanemariva činjenica da što se god zbiva od kulturnih, sportskih, gospodarskih, vjerskih i drugih događanja da je prisutan gotovo na svim takvim događanjima.

Za očekivati je da će se odluka o čelnim ljudima u novoj izvršnoj vlasti donijeti doista s punom odgovornošću i da će na odgovornim mjestima biti one osobe koje to zaslužuju uz sve kompetencije koje imaju. Biti će žalosna činjenica da u novoj izvršnoj vlasti ne bude osoba iz požeško-slavonskih krajeva koja je u obojena u „plavo“, bolje reći da je cijela plava, a važnu ulogu u stvaranju takve vlasti ima stranka koja sudjeluje u kreiranju nove vlasti.

Živi bili pa vidjeli što se se ovih dana „izroditi“….

Više iz kategorije