Ministarsko mjesto u novoj Vladi RH zaslužuje „netko“ iz Požeško-slavonske županije

Autor: D.K.

Požeško-slavonska županijaPOŽEGA – Sastavljanje nove Vlade i imenovanje novih ministara je koliko se može vidjeti u samoj završnici. U novoj će izvršnoj vlasti uz HDZ odnosno Domoljubnu koaliciju sudjelovati i MOST – njihovi kandidati koje predlažu mandataru. Raspodjela resora odnosno ministarstava, koje će kojoj opciji pripasti, već je poznata, a kandidati za ministarska mjesta iz redova Domoljubne koalicije neslužbeno su poznata javnosti.

Iz dostupnih informacija Slavonija time i Požeško-slavonska županija iz redova Domoljubne koalicije gotovo da je zastupljena samo s jednim kandidatom koji je u nekim solucijama mogući ministar u novoj Vladi. Poznato je javnosti, o čemu smo uz nacionalne medije i mi o tome pisali, da je jedan od trojice kandidata za ministra obrane i aktualni požeško-slavonski župan, umirovljeni general HV Alojz Tomašević.

Bolji poznavatelji političkih prilika, a neki će reći ne prilika, odgovorno tvrde i brojnim činjenicama potkrepljuju da barem jedno ministarsko mjesto zaslužuje kandidat iz Požeško-slavonske županije. Čak i oni koji nisu članovi HDZ-a, odnosno oni koji su politički ne opredijeljeni ili su članovi nekih drugih stranaka, odlučno progovaraju da je na onima koji odlučuju o ministarskim mjestima u „obvezi“ da podrže i proguraju kandidata iz Požeško-slavonske županije za što je idealna osoba požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i to baš za ministra obrane.

Zauzetost i način vođenja sadašnje institucije kojoj je na čelu svakako da ide u prilog županu Tomaševiću, a kad se uzme u obzir njegova biografija to bi onda trebala biti ključna prevaga u odluci. Ne treba zaboraviti i ne bi se smjelo zanemariti zauzetost župana Tomaševića u prijevremenim lokalnim izborima za grad Kutjevo i općinu Čaglin kojemu bi se trebala pripisati velika zasluga u dobivanju izbora u tim lokalnim jedinicama samouprava koje je obišao od početka do kraja, nije bilo mjesta i sela koje nije posjetio i da nije porazgovarao s tamošnjim stanovništvom, saslušao njihove probleme i potrebe od kojih je veliki dio i riješio. Takav pristup čovjeka koji voli svoj kraj svakako da zaslužuje, kako u političkom smislu tako i svim drugim vidovima, dobiti povjerenje da se dokaže i pokaže na jednoj većoj razini. Sve bi to trebali prepoznati oni odgovorni koji odlučuju tko će voditi koji resor u budućoj Vladi RH. Nije zanemariva činjenica da što se god zbiva od kulturnih, sportskih, gospodarskih, vjerskih i drugih događanja da je prisutan gotovo na svim takvim događanjima.

Za očekivati je da će se odluka o čelnim ljudima u novoj izvršnoj vlasti donijeti doista s punom odgovornošću i da će na odgovornim mjestima biti one osobe koje to zaslužuju uz sve kompetencije koje imaju. Biti će žalosna činjenica da u novoj izvršnoj vlasti ne bude osoba iz požeško-slavonskih krajeva koja je u obojena u „plavo“, bolje reći da je cijela plava, a važnu ulogu u stvaranju takve vlasti ima stranka koja sudjeluje u kreiranju nove vlasti.

Živi bili pa vidjeli što se se ovih dana „izroditi“….

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot