Ministar turizma Darko Lorencin posjetio Obrtničku i Tehničku školu u Požegi

Autor: Požega.EU

DSC_0113 (Small)POŽEGA- Uoči Svjetskog dana turizma  ministar turizma Darko Lorencin posjetio je  Požeško-slavonsku županiju te obišao  Tehničku i Obrtničku školu. Ministra su u nazočnosti župana Alojza Tomaševića i njegovog zamjenika Ferdinanda Trohu ravnatelji Obrtničke i Tehničke škole, Iva Šnajder i Zoran Galić upoznali sa djelovanjem, programom i specifičnosti rada škole prezentirajući mu sva dostignuća koja postižu kao obrazovna institucija.

Nakon obilaska škole učenici su ministru prezentirali projekt geocachinga  „Skriveno blago Požege“ koje je Ministarstvo turizma ocijenilo kao najboljim projektom u Hrvatskoj  za promociju turizma srednjih strukovnih škola u ovoj godini. Podsjećajući kako je riječ više o simboličkoj potpori školama ministar je naveo kako se zapravo ovim programom želi potaknuti srednjoškolce  da se i oni  danas-sutra okrenu i počnu baviti turizmom.

-Svugdje a pogotovo u turizmu priča započinje i završava ljudima, ljudskim potencijalima i sposobnostima. Smatramo da je srednja škola jedno razdoblje gdje se već u velikoj mjeri razmišlja što će se dalje raditi,a meni je kao resornom ministru od interesa približiti struku turizmu. Ovu potporu smatram simboličnom u odnosu na vaš uloženi trud i istinsku vrijednost koju dobivamo kroz realizaciju projekta i kreativnost. Svjetski dan turizma koji se održava pod okriljetm UN-a za temu ove godine ima turizam i razvoj zajednice. U Hrvatskoj imamo mnogo sektora i svi su oni  vertikalni no turizam i biotehnologija su horizontalni sektor, a razlog tomu je što oni više imaju tu socijalnu komponentu. Turizam uz sebe veže mnoge sektore, od građevinskog do prehrambenog i slično – istaknuo je ministar Lorencin.

Na posjetu ministru zahvalio se požeško-slavonski župan Alojz Tomašević  navodeći kako je on među malobrojnim ministrima koji  čak dva puta  u kratkom vremenu dolazi u Požegu. Župan je  ministra podsjetio i na projekt “Kuća graševine” za koju je Požeško-slavonska županija izuzetno zainteresirana a u cilju unapređenja vinskog turizma.

Učenici su ministra turizma upoznali kako funkcionira njihov projekt koji je zapravo krenuo  još početkom godine kada su izradili projekt za turizam sve s ciljem promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja. I dok su učenici tehničke škole više radili na informatičkom djelu učenici obrtničke škole radili su tekstualni dio.

Nakon  upoznavanja s projektom  ministar Lorencin upustio se u pustolovinu traženja skrivenog blaga baš kao i mnogi posjetitelji  i gosti koji  uz pomoć elektroničkih uređaja u ovoj virtualnoj igri  traže skriveno blago, ujedno otkrivajući i sve zanimljivosti grada na orljavi.

 

 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot