Ministar turizma Anton Kliman: Mislimo ozbiljno povezati zelenu i plavu Hrvatsku (FOTO)

Autor: D.K.

POŽEGA – Danas je požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa svojim zamjenicima Ferdinandom Trohom i Željkom jakopovićem te zastupnikom u Hrvatskom saboru Franjom Lucićem bio domaćin i ugostio ministra turizma Antona Klimana koji je došao sa suradnicima u radni posjet kojom se prilikom susreo i sa gradonačelnicima i načelnicima općina iz Požeško-slavonske županije, predstavnicima turističkih zajednica gradova i općina. Na sastanku su bili nazočni i predstavnici tvrtki, obrta i OPG-ova koji su nositelji poslova u ugostiteljstvu i turizmu kao i drugi predstavnici ustanova i institucija.

-Čast mi je što smo ugostili ministra u našoj županiji, a na radnom sastanku smo razgovarali o mogućnostima razvoja i projektima koji su u pripremi kako bi se na što bolji način razvio turizam na ovim prostorima. Uvjeren sam da će naši gospodarstvenici koji su bili na ovom sastanku biti zadovoljniji, a samim time je poruka da se zajednički prezentiramo kako na domaćem tako i na širem tržištu. Tendencija je da se pomogne gospodarstvu iz kojeg razloga pozivam OPG-ove da se spremimo i pokrenemo sami sebe kako bi mogli dobiti potporu. Turizam treba biti veoma važna značajka u razvoju cijelosti – rekao je župan Tomašević.

Sadašnje čelništvo u Ministarstvu turizma je veoma zainteresirano za razvoj kontinentalnog turizma iz kojeg razloga ministar Kliman i posjećuje kontinentalne županije.

Anton Kliman, ministar turizma

-Došli smo ovdje saslušati probleme koji tište turističke radnike i one koji to danas sutra namjeravaju postati. Došli smo vidjeti što možemo kao ministarstvo učiniti i prepoznati ovu destinaciju. Znamo da ova destinacija ima jako puno potencijala ali je kroz ovo prošlo vrijeme sve ovo skupa bilo zapostavljeno. Ono što nas najviše velseli je to što ima entuzijazma za razvoj turizma na ovom području. Danas smo razgovarali o konkretnim projektima od kojih neke Ministarstvo turizma financira i suportira koji se nude ovdje u županiji. Čini mi se da nismo dovoljno organizirani ali sve ćemo napraviti da to budemo. Radimo na tome da ovo što već imamo, a to je eno gastronomska ponuda, u ovom dijelu Hrvatske da bude još prepoznatljivija i da bude dostupna svakom kutku Hrvatske, a u pravom smislu i da bude naš izvozni brand. Mi mislimo ozbiljno povezati zelenu i plavu Hrvatsku odnosno da se proizvodi iz ovog područja nude našim hotelima ljeti na čemu smo već počeli raditi. Ministarstvo turizma i poljoprivrede već razvija tu priču i formirali smo radnu grupu koja sad već prepoznaje sve probleme. Pred nama je veliki posao i kako smo počeli prepoznavati te probleme tako ćemo ih i rješavati – istakao je ministar Kliman.

Razgovaralo se i kako će se mijenjati Zakon o turističkim zajednicama koji je temeljni zakon preko kojeg se mogu dobiti izdašnija sredstva za kontinentalni turizam što do sada nije bio slučaj.

Nakon radnog sastanka ministar Kliman sa suradnicima u pratnji požeško-slavonskog župana Alojza Tomaševića i zastupnika u Hrvatskom saboru Franje Lucića posjetio je mjesnog biskupa msgr. dr. Antuna Škvorčevića.

 

Više iz kategorije