Milozvučnim glasovima u podrumu Kutjeva d.d. članovi klape “Sveti Juraj” Hrvatske ratne mornarice spojili zelenu i plavu Hrvatsku

Autor: DK

Sve poznatija klapa “Sveti Juraj” – Hrvatske ratne mornarice, Split koja je osnovana početkom 2001. godine bilježi brojne nastupe kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu. Osnovana je s ciljem predstavljanja Oružanih snaga Republike Hrvatske na Međunarodnom susretu vojski svijeta u Lourdesu.

Raspjevani momci, članovi klape, sve su prisutniji na brojnim koncertima i protokolarnim zadaćama MORH-a, državnih institucija Republike Hrvatske, ali i na kulturnim manifestacijama, Katoličke crkve u Hrvata, braniteljskih udruga itd.

blankU prigodi otkrivanja spomen poprsja stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana u požeškoj Vojarni 123. brigade dali su svoj doprinos toj svečanosti otpjevavši himnu i prigodne pjesme što je oduševilo brojne nazočne na toj ceremoniji posebice one koji nemaju priliku često čuti članove klape i njihove milozvučne glasove.

blankNakon održane ceremonije svečanosti u požeškoj Vojarni 123. brigade upriličen je posjet članovima klape starodrevnom podrumu Kutjeva d.d. koji datira iz davne 1232. godine. U podrumu ih je dočekao direktor Vinogradarstva Kutjeva d.d. Josip Vitez, glavni enolog Ivan Marinclin te nadaleko poznati sommelier Drago Humski. Oni su, drage im goste, upoznali s poviješću podruma, njihovom djelatnošću i brojnim dostignućima kako u Hrvatskoj tako i inozemstvu gdje su osvojili visoka priznanja, medalje i plakete za vinsku kapljicu koje sve prepoznatljivija i traženija.

Članovi klape nisu mogli odoljeti a da ne zapjevaju u podrumu koji vraća vrijeme u daleku prošlost čime su spojili zelenu i plavu Hrvatsku što je i jedan od ciljeva u kampanjama Hrvatske turističke zajednice.

Posjeta podruma uz momke iz klape upriličena je i generalnom vikaru Vojnog ordinarijata msgr. Marku Medi.

blank

Foto: D. Krstanović

close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića