Milozvučne skladbe u požeškoj crkvi sv. Lovre u izvedbi Zbora medicinskih sestara “Immaculata”: Nebeskoj Majci čast i slava u adventskom vremenu /FOTO/

Autor: D.K.

Adventskim koncertom u Crkvi Sv. Lovre u Požegi, Zbor katoličkih medicinskih sestara „ Imacculata“ obilježio je dvadesetu obljetnicu djelovanja. Izvedeno je devet skladbi nabožnog karaktera u znaku Marije Djevice. Ambijent i akustika crkve kao i profesionalno izvođenje skladbi doprinjeli su vrhunskom glazbenom ugođaju. Bio je to praznik zvuka za slušatelje.

Skladbu „Zdrava Devica“ zbor je izveo u originalu na kajkavskom narječju koja datira početkom 18. stoljeća. Slijedila je izvedba francuskog skladatelja Charles Gounoda iz 1853. godine“ Ave Maria“, te potom jednoglasni latinski napjev „Salve Regina“. Nezaobilazne su bile i skladbe hrvatskih skladatelja Zdravo Majko milosrđa  Blaženka Juračića, „Zdravo budi Marijo“ Vilka Novačića i „Zdravo Marijo“ Vlade Sukna.

Orguljaš Ivana Šćepanovića, studenta 5. godine orgulja Muzičke akademije u Zagrebu pratio je zbor. On je improvizirajući na glazbenu temu „Zdravo Djevo čista“ dao svoj orginalan doprinos ovom koncertu. Ovdje treba svakako spomenuti i voditelja zbora, Kaptolčanina  Josipa Prajza, koji je za zbor medicinskih sestara napisao skladbu „Veliča“ koja je na koncertu imala praizvedbu.

Uz zbor su nastupili i  Ilijana Marić, sopran koji pred sobom ima blistavu budućnost, te Požežanima već odavno poznata  Ana Ticl, sopran iznimne ljepote. Tu je bio i trubač Lovro Čutić.

Na kraju je druženje nastavljeno u Samostanu Sestara milosrdnica. 

Foto: D. Mirković [FAG id=250003]

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot