Mikićevi stihovi spajaju Liku i Slavoniju

POŽEGA – Ogranak Matice hrvatske Požega organizirao je predstavljanje zbirke pjesama pod nazivom „Žica fali“ mr. šumarstva Branimira Mikića, rođenog  Požežanina koji već dvadesetak godina radi i živi u Lici.

-Ovi stihovi su moja životna priča, tematika su im tradicija, običaji, otuđenost ljudi i drugo, a lijepo je živjeti u Lici, no lijepo se i vratiti u Slavoniju- kazao nam je o svome pjesničkom stvaralaštvu autor Branimir Mikić koji se zahvalio svima koji su doprinijeli izlasku njegove prve zbirke objavljene u nakladi Matice hrvatske Gospić.

Moderator predstavljanja u punoj dvorani HGK Požega bila je mr. Marijana Matijević, a sudionike je pozdravila dr. Vesna Vlašić, predsjednica požeške Matice hrvatske.

-Pjesme su nostalgična veza sa svijetom djetinjstva, a zbirka povezuje Liku i Slavoniju- istakla je predstavljajući zbirku „Žica fali“ prof. Blanka Džimoti Zima.

Učenice Katoličke gimnazije Tea Mirković i Marija Vuković čitale su mikićeve stihove, a u prigodnom glazbenom programu nastupio je gitarski trio Corde, te pjevač slavonskih pjesama Stjepan Jeršek Štef i tamburaški sastav Naša grana.

DSC_3123d DSC_3144d

0 Comment

Send a Comment