Mercedes kupuje udio u MV Agusti

Mercedes kupuje udio u MV Agusti

Svi se još živo sjećamo priča koje su govorile kako Mercedes kupuje Ducati. Njemački brand bio je itekako dobro povezan s talijanskim proizvođačem dvokotača. AMG je bio službeni sponzor Ducatijeve MotoGP momčadi, Talijani su radili posebne serije dvokotača ukrašene AMG znakovljem, a i velik dio marketinških napora bio je odrađivan zajedno. Sve je to nestalo kada je Audi preuzeo Ducati i to Stuttgartu ispred nosa, no Mercedes nije odustao od vozila na dva kotača i sada gleda kako bi upao u MV Agustu…

Volkswagen je možda potukao Mercedes kada je riječ o kupovini Ducatija, no taj poraz nije previše zabolio Mercedes koji već gleda kako će postati vlasnikom dijela drugog talijanskog proizvođača dvokotača. Mercedes je ovog puta bacio oko na MV Agustu koja je već najavila kako uskoro na burzu planira staviti 30% svojih dionica.

Ukoliko Mercedes kupi dio MV Aguste to će biti veliki vjetar u leđa ovom brendu jer će mu na raspolaganju biti ogromni razvojni i tehnološki resursi koje Nijemci imaju. Kupi li pak Mercedes dio MV Aguste nastavit će vječnu borbu s BMW-o i Volkswagenom koji već posjeduju moto brandove.

izvor: auto moto portal

0 Comment

Send a Comment