Menadžeri lokalnog razvoja završili program edukacije

Autor: D.K.

Domaćini prijemaPOŽEGA – Projekt vrijedan oko 1,5 milijuna kuna koji je financiran iz sredstava EU okrunjen je dobivanjem certifikata koji potvrđuje uspješan završetak edukacije “Menadžer lokalnog razvoja” za 18 polaznika.

Uz polaznike iz Požeško-slavonske županije na edukaciji su bili i polaznici iz Virovitičko-podravske i Sisačko-moslavačke županije koja je trajala 18 mjeseci a praktični dio je obavljan u nekoliko općina, Obiteljskom centru, Županiji i Panori-regionalno-razvojnoj agenciji Požega.

Svečana završnica edukacije upriličena je u županijskoj vijećnici Požeško-slavonske županije u kojoj su polaznike ugostili župan Alojz Tomašević, njegov zamjenik za gospodarstvo Željko Jakopović i voditelj projektnog tima u Razvojnoj agenciji Panora dr.sc. Anton Devčić.

Župan Tomašević izrazio je dobrodošlicu svim novim “Menadžerima lokalnog razvoja” i svima njima uputio čestitku na postignutom uspjehu i završetku edukacije.

-Činjenica je da mi možemo razmišljati i promišljati kako privući investitore, kako voditi projekte i pripremati projekte i promišljanja o razvoju naše županije ali to prije svega moraju odraditi sposobni ljudi. Upravo je važan vaš posao, vaša aktivnost jer ste oko 500 sati proveli učeći sami sebe ili bolje rečeno uz mentorstvo ljudi koji znaju kako pripremati projekte, kako ih pisati i natjecati se kako bi naše gospodarstvo bilo konkurentno ne samo u našoj županiji već i u Europi – naglasio je župan Tomašević

Od 54 kandidata odabrano je njih 18 koji su nazočili današnjem prijemu u županijskoj vijećnici a koji su bili sastavni dio projekta na području triju županija.

Zamjenik župana Željko Jakopović dao je poseban naglasak i ukazao svim polaznicima edukacije da se fokusiraju na mjere rularnog razvoja posebice iz razloga što Hrvatska dobiva velika sredstva za tu namjenu.

U ime polaznika edukacije obratio se Dalibor Rajić koji je u svom obraćanju zamolio sve one koji na to mogu utjecati da njih kao polaznike ove edukacije upotrebe jer imaju sve prednosti, kapacitete i sposobnosti i da se ne događa da poslove dobivaju oni koji nisu završili ništa a da oni koji su se školovali i educirali ostanu uskraćeni da dokažu svoja znanja i iskustva.

Nazočnima se obratila i jedna od polaznica, Jasmina Safundžić koja je naglasila da je edukacija bila jedno lijepo i veliko iskustvo koje im može pomoći kako bi mogli dati ono što je potrebno njihovoj zajednici.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot