Memorijalnim maratonom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili se poginulih branitelja /FOTO GALERIJA/

Autor: D.K.

KAMENSKA / MIJAČI – Na dostojanstven način odana je počast poginulim braniteljima koji su položili svoje živote na današnji dan 1991. godine, Dragi Mindumu, Nikici Mandušiću, Mihovilu Vojniću, Branku Terziću i Ivici Zovku dok se za počivalište Igora Zalara još uvijek ne zna koji je nestao.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije organizirano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima.

Polaganju vijenaca prethodio je 4. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 10 maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali 24 kilometra u čast poginulim braniteljima. Uz maratonce bila su dvojica biciklista koji su se s njima zaputili dok je umirovljeni brigadir Ivan Vukas sa biciklom došao iz Tominovca u Kamensku.

U Kamenskoj je vijence je položilo i svijeće zapalilo više izaslanstava i predstavnika udruga i institucija, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni umirovljenim brigadirom Krešimirom Pavelićem, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenikom Ferdinandom Trohom i gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa zamjenikom Mariom Pilonom i savjetnikom umirovljenim brigadirom Željkom Kalićem. Vijence su položili i svijeće zapalili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i načelnici općina Jakšića, Čaglina i Velike, ivica Kovačević, Dalibor Bardač i Vlado Boban. Počast su odala izlaslanstva vojske, policije, Ureda državne uprave, Ureda za obranu i Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac te maratonci koji su trčali u čast poginulim braniteljima.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

/Foto: D.Mirković /

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot