Memorijalnim maratonom, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća prisjetili se poginulih branitelja /FOTO GALERIJA/

KAMENSKA / MIJAČI – Na dostojanstven način odana je počast poginulim braniteljima koji su položili svoje živote na današnji dan 1991. godine, Dragi Mindumu, Nikici Mandušiću, Mihovilu Vojniću, Branku Terziću i Ivici Zovku dok se za počivalište Igora Zalara još uvijek ne zna koji je nestao.

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata Požrško-slavonske županije organizirano je polaganje vijenaca i paljenje svijeća u Kamenskoj kod spomen obilježja u čast poginulim hrvatskim vitezovima.

Polaganju vijenaca prethodio je 4. po redu memorijalni maraton na kojem je sudjelovalo 10 maratonaca koji su iz Požege krenuli prema Kamenskoj i istrčali 24 kilometra u čast poginulim braniteljima. Uz maratonce bila su dvojica biciklista koji su se s njima zaputili dok je umirovljeni brigadir Ivan Vukas sa biciklom došao iz Tominovca u Kamensku.

U Kamenskoj je vijence je položilo i svijeće zapalilo više izaslanstava i predstavnika udruga i institucija, predstavnici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata predvođeni umirovljenim brigadirom Krešimirom Pavelićem, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenikom Ferdinandom Trohom i gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa zamjenikom Mariom Pilonom i savjetnikom umirovljenim brigadirom Željkom Kalićem. Vijence su položili i svijeće zapalili gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir i načelnici općina Jakšića, Čaglina i Velike, ivica Kovačević, Dalibor Bardač i Vlado Boban. Počast su odala izlaslanstva vojske, policije, Ureda državne uprave, Ureda za obranu i Osnovne škole Dragutina Lermana Brestovac te maratonci koji su trčali u čast poginulim braniteljima.

Molitveni zaziv i blagoslov je uputio vojni i policijski kapelan vlč. Željko Volarić nakon kojeg su se svi nazočni zadržali na kratkom druženju u prostorijama lovačkog doma u Orljavcu.

/Foto: D.Mirković /

0 Comment