Memorijalni kuglački turnir u spomen na Tomislava Pranjkovića (foto)

Autor: D.K.

DSC_3140POŽEGA – Sinoć je održan tradicionalni 24. po redu Memorijalni kuglački turnir u spomen na Tomislava Pranjkovića koji je sve do pogibije bio član Kuglačkog kluba Obrtnik. To je najstariji memorijalni turnir u Republici Hrvatskoj koji se bez prekida svake godine organizira točno na dan pogibije Tomislava Pranjkovića, 2.prosinca, a inicijatori turnira su te 1992. godine bili Miroslav Crnjac i Željko Domazet Teljo, dugogodišnji aktivni članovi KK Obrtnik.

Na turniru je nastupilo 11 kuglačkih ekipa, Obrtnik, PPK Kutjevo, Croatia, Hrast, Požega, Zvečevo, Elpidio, Nove nade, Ina-Elektra, Kaptol i HVIDR-a.

Od ekipa na turniru najbolje se plasirala ekipa PPK Kutjevo koja je srušila 383 čunja, na drugom mjestu je Croatia iz Mihaljevaca sa 377 srušenih čunjeva dok je treće mjesto zauzela domaćin i organizator turnira KK Obrtnik čija je ekipa srušila 374 čunja.

Turnir je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović, a svim nazočnim sudionicima na turniru i članovima obitelji Tomislava Pranjkovića obratio se i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha.

-Svaka riječ je suvišna osim riječi sjećanja na uspomenu najljepših trenutaka koje ste svi vi zajedno provodili sa Tomislavom u čiju čast se i organizira turnir. Ne samo ovakvi turniri već i svi drugi koji imaju potrebu održati se kako se ne bi zaboravila sjećanja i uspomene na ljude koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu kako bi uživali danas slobodu u kojoj živimo. Grad Požega je uvijek na raspolaganju za sve potrebe i inicijative za što ima još puno prostora kako bi zajednički proveli ovakve i slične turnire i druženja branitelja. To treba ostati jedna normalna razina susreta u vremenu za koje su se borili branitelji i bili aktivni sudionici u ondašnjem vremenu – rekao je gradonačelnik Vedran Neferović.

Riječi pozdrava uputio je i zamjenik požeško-slavonskog župana Ferinand Troha prenoseći pozdrave župana Alojza Tomaševića koji je naglasio kako je 2.prosinac 1991. godine obilježen tragedijom koja u tužnoj memoriji ovdašnjeg kraja koji se ujedno zahvalio KK Obrtnik koji su organizatori turnira u čast svom sportskom prijatelju.

Simboličinim bacanjem kugle gradonačelnik Neferović i zamjenik župana Ferdinand Troha otvorili su početak natjecanja na kojem su se kao najbolji, kako smo već i naveli, dokazali iz KK PPK Kutjevo.

/Foto: D.Mirković/

no images were found

 

Više iz kategorije