Međunarodni judo turnir „POŽEGA OPEN 2014”

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Uz 50. obljetnicu juda u Požegi Judo klub «Judokan» bio je domaćinom 17. po redu međunarodnom judo turniru kojeg je otvorio gradonačelnik Požege Vedran Neferović. Na turnir se odazvalo 330 judaša iz 40 klubova koji su došli iz devet zemalja.

Uz veselje i suze, žalosti i manje ozlijede mladi sportaši iz Italije, Rumunjske, Bugarske, Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Austrije i Hrvatske ipak su sportski podnijeli neki pobjede a neki poraze kojima će mnogima ostati lijepa uspomena na ugodnom boravku u Zlatnoj dolini.

Najveći razlog za zadovoljstvo imaju upravo domaćini, jer su uz „pune ruke posla u organizaciji“ uspjeli osvojiti ekipno prvo mjesto čemu se nisu nadali. Za napomenuti je da bez požrtvovnog zalaganja roditelja malih požeških judaša ovako dobre organizacije zasigurno ne bi bilo.

U ekipnom natjecanju 1. mjesto osvaja Judokan Požega sa 83,5 boda, 2. CSKA Sofia sa 60 bodova, 3. Maksimir Zagreb sa 59 bodova, 4. Mladost Osijek sa 55 bodova i 5. mjesto Lika osvojivši 52 boda.

Ispred Judokan Požege zlatne medalje su osvojili Marta Pamuklić, Rafael Skeledžić, Bruno Jovanović, i Monika Markanjević. Srebrene medalje odnose Marija Mahaček, Luka Radić i Lara Peić dok je bronca pripala Filipu Mjertanu, Antoniu Periću, Gabrijelu Miletiću, Leoni Bešlić i Karlu Vukoji.

Kroz svoje 29-ogodišnje djelovanje Judo klub Judokan postaje sve zapaženiji među na turnirima na kojima osvaja pobjede i “kući” donosi broje medalje. Samo u ovoj godini požeški judaši, a ima ih oko 100-tinjak, su sudjelovali na 40 turnira gdje su osvojili 173 zlatne medalje, 68 srebrnih i 48 brončanih medalja.

Komentiraj: