Međunarodni dan civilne zaštite: „Sve je dobro dok je dobro, no postoje različite situacije i incidenti kada je itekako važna koordinacija i osposobljenost svih službi“ /FOTO/

Autor: DK

Obilježavajući Međunarodni dan civilne zaštite, žurne službe koje su na raspolaganju 24 sata na dan svima onima koji su u bilo kakvoj potrebi i ugrozi, predstavile su se u požeškoj pješačkoj zoni. Veliku zainteresiranost za njihovo djelovanje uz građane iskazala su djeca koja su organizirano došla vidjeti kojom se opremom služe određene službe pri spašavanju, intervencijama i drugim aktivnostima.

Tako su se na štandovima sa opremom i tehnikom s kojom raspolažu predstavili Služba 112 Područnog ureda Požega, Hrvatska gorska služba spašavanja, Javna vatrogasna postrojba grada Požege, DVD Požega, Ronilački klub, radio amateri i Gradsko društvo crvenog križa Požega.

Slavko Marinac, pročelnik Centra 112 Požega

Pročelnik Područnog ureda 112 Požega Slavko Marinac naglasio je kako se prvog dana ožujka u cijelom svijetu obilježava Dan zaštite i spašavanja – Dan civilne zaštite.

-Ovdje, kao što vidite predstavljamo operativne snage koje su okosnica civilne zaštite na području grada Požege s kojima kao služba imamo jako dobru suradnju i povezanost – naglasio je Slavko Marinac, pročelnik Područnog ureda Požega Službe 112.

Što sve rade i na koji način, uz tehniku i opremu građanima i svim drugim zainteresiranima dijelili su promotivne materijale, a sve s ciljem podizanja svijesti građana o neposrednim opasnostima i postupanju žurnih službi u velikim nesrećama i katastrofama. Uz sugrađane i one najmanje, školarce, koji su došli vidjeti ono što nemaju priliku vidjeti svakog dana bio je i Darko Puljašić, gradonačelnik Požege.

Darko Puljašić, gradonačelnik Požege

-Svi smo svjesni važnosti svih žurnih službi koje su objedinjene pod Centrom 112. Sve je dobro dok je dobro, no tu su klimatske promijene, vremenske nepogode i razne druge situacije i incidenti stoga je vrlo važno da su sve ove udruge koordinirane, osposobljene i adekvatno opremljene te da surađujemo uigrano na dobrobit građana. Grad je dao i financijsku potporu svim udrugama koje sudjeluju u osiguranju u incidentnim situacijama. HGSS je možda najistureniji jer oni vrlo često izlaze, posebice u potragama za nestalim osobama, no pohvaljujem i Javnu vatrogasnu postrojbu koja ima preko 400 izlazaka godišnje, Crveni križ, radio amatere, ronioce i sve one vrijedne entuzijaste koji sudjeluju u akcijama kada je pomoć potrebna sad i odmah – rekao je gradonačelnik Darko Puljašić.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: