Među milijunašima i Vlado Zec: “Nemam ništa i dužan sam kao Grčka”

Autor: DK

POŽEGA / VELIKA – Nemam prebijene niti sam imao 2011. godine kad sam bio u zatvoru – rekao nam je posrnuli velički poduzetnik Vlado Zec koji se nalazi na popisu među 186 Hrvata koji u Austriji imaju otvorene tajne račune.

Našao se tako uz bok političarima, glazbenicima, vlasnicima zaštitarskih tvrtki, sportašima i poduzetnicima na čijim računima iznosi dosežu deset pa i više milijuna eura. Na Zecovom je računu, kako doznaje www.maxportal.hr, gotovo 1,5 milijuna eura.

– Riječ je o službenom dopisu Markusa Maira, generalnog direktor Raiffeisen-Landesbank Steiermark AG, Agenciji za nadzor financijskog tržišta (FMA) odnosno njihovom Odjelu za prevenciju pranja novca i financiranja terorizma. U Hrvatsku je dokument dospio upravo preko FMA – agencije koja je istraživala pranje novca. Zahtjev je generalnom direktoru Raiffeisen grupe Markusu Mairu uputio Martina Andexlinger 17. lipnja 2011. godine, a Mair 5. srpnja 2011. godine otkriva listu Hrvata 30. lipnja 2011. godine na štednim računima kod RBA Grupe imali milijunske iznose. Maxportal nje neslužbeno saznao da su dokumenti više godina stajali u sefu poznatog policijskog načelnika u Zagrebu – objavio je maxportal.hr.

Vlado Zec pak tvrdi da to nije točno. – Nemam ništa. Nula. Imam zaštićeni račun u Raiffeisen banci. Dužan sam kao Grčka. Nemam prebijene niti sam imao 2011. godine koju spominjete. Od 2008. do 2013. godine sam bio u zatvoru, a godinu dana prije toga u pritvoru. Nemam prebijene kune – rekao nam je Vlado Zec.

Neslužbeno doznajemo da Zec u kaznenim postupcima koji su još uvijek u tijeku ima branitelja po službenoj dužnosti kojeg plaća državni proračun.

 

 

 

Foto: poslovni.hr

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: