Među devet točaka dnevnog reda dvije izazvale žešću polemiku

Autor: D.K.

POŽEGA – Pred vijećnica se našlo 9 točaka dnevnog reda na jučerašnjoj sjednici Županijske Skupštine Požeško-slavonske županije od kojih bi se mogle izdvojiti samo dvije točke koje su najinteresantnije za javnost.

Među više točaka usvojena su Godišnji izvještaj o izvršenju proračuna Požeško-slavonske županije za razdoblje od 01. siječnja do 31.12.2013. godine te izvještaj o izvršenju financijskog plana Županijske uprave za ceste Požeško-slavonske županije za 2013. godinu.

Uz izvještaje gotovo jednoglasno izglasane su suglasnosti odnosno prijedlozi i to Suglasnost na odluku Školskog odbora OŠ „ Dragutina Lermana“ Brestovac o darovanju nekretnine Područne škole u Oljasima, prijedlog Odluke o promjeni sjedišta Glazbene škole Požega, prijedlog Rješenja o razrješenju i imenovanju člana Županijskog povjerenstva za procjenu šteta od elementarnih nepogoda Požeško-slavonske županije te prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o izradi ciljanih izmjena i dopuna prostornog plana Požeško-slavonske županije.

Malo veće prijepore, što se moglo i očekivati izazvale su dvije točke dnevnog reda. Proširena polemika se vodila oko izvješća o stanju zaštite i spašavanja na području Požeško-slavonske županije za 2013. godine uz povezanu točku o smjernice za organizaciju i razvoj sustava zaštite i spašavanja na području Požeško-slavonske  županije u 2014. godini. Malo žešća rasprava oko prijedloga Odluke o osnivanju Srednje škole Pleternica uslijedila je između dvojice saborskih zastupnika ujedno i vijećnika Županijske Skupštine, Franje Lucića i Zdravka Ronka.

Dok je župan Alojz Tomašević u svojim izlaganjima i odgovorima govorio da su mjere za zaštitu od nedavnih poplava odrađene na onaj najbolje mogući način, da se odradilo sve što se moglo i da je angažiran potrebit broj ljudstva i tehnike takvu konstataciju s njim nisu dijelili vijećnici HDSSB-a. Uslijedile su kritike od strane HDSSB-ovih vijećnika na koje je uz župana odgovarali i vijećnici Franjo Lucić i Antonija Jozić koji su također primjerima potkrepljivali da su poduzete sve potrebite mjere kako bi se izbjegla velika i još veća moguća katastrofa.

Možda jedna od žešćih polemika izazvao je prijedlog vezan za osnivanje Srednje škole Pleternica. S jedne strane prezentiralo se da je velika opravdanost postojanja osnivanja te škole a s druge strane iskazivala se bojazan o ne dovoljnom broju učenika koji će se eventualno upisati u moguća zanimanja koja će ta škola imati u svom programu. Dobro pripremljen sa podacima i brojkama vijećnik Zdravko Ronko iznio je svoje mišljenje kao i eventualne razloge za osnivanje škole pokušao. Na to se veoma žestoko obrušio vijećnik Franjo Lucić uz brojne optužbe o opstrukcijama i zaustavljanjima više projekata koji su vezani za Požeško-slavonsku županiju na državnoj razini na što je Ronko odgovorio da sve to nije točno.

Slobodno bi se moglo reći da su dvije točke dnevnog reda “zasjenile” sjednicu odnosno razbile monotoniju sjednice koja je mogla proći u jednoj opuštenoj i ležernoj atmosferi izuzev točke o elementarnoj nepogodi koja je zadesila stanovnike i trebala biti trenutno najvažnija za sve žitelje županije sa više argumenata i vjerodostojnih podataka.

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot