Među 30 sudionika 22 mlade visokoobrazovane osobe dobile su zaposlenje   

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Projekt „Menadžeri poslovnog razvoja“  vrijednog 240 tisuća eura kojemu je nositelj bio grad Požega u suradnji sa gradom Velikom Goricom i Sisačko-moslavačkom županijom odnosno njihovom razvojnom agencijom „Si-mo-ra“ završen je nakon godinu i pol rada, a u njega je bilo uključeno 30 mladih visokoobrazovanih osoba, te 21 poduzetnik.

-Izuzetno sam zadovoljan što je Upravni odjel za europske integracije grada Požege uspješno proveo ovaj projekt, te vjerujem da će se nastaviti ovakvim aktivnostima i daljnjom suradnjom sa partnerima – naglasio je na završnici provođenja projekta gradonačelnik Požege Vedran Neferović.

Cilj tog EU projekta je povećanje mogućnosti zapošljavanja dugotrajno nezaposlenih mladih osoba na području tri županije iz kojih su nositelji projekta, zatim poboljšanje korištenja potencijala mladih nezaposlenih osoba, kao i stvaranje inovativnih modela za samozapošljavanje. Kroz njegovo provođenje 22 osobe su dobile posao.

-Kroz provođenje mladi su sudjelovali u više od 160 sati edukacije i treninga, te širili iskustva i vještine kroz više od 600 sati praktičnog rada, a dali su više od sedam tisuća sati volonterskog rada-kazala je voditeljica projekta Ines Čevapović. Među sudionicima je bilo nekoliko mladih iz ovoga kraja.

-Naučili smo kako se radi poslovni plan i projekti za aplikaciju EU fondova, a stekli smo vrijedno iskustvo jer smo radili konkretne i praktične stvari To je vrijedno znanje koje ću –ističe Ivana Ljubičić iz Grabarja.

Gradu Požegi kao nositelju,  na uspješnoj suradnji u ime sudionika grada Velike Gorice, zahvalio je pročelnik Upravnog odjela za poduzetništvo i fondove EU tog grada, a još se zahvalila predstavnica Razvojne agencije Sisačko-moslavačke županije „Si-mo-ra“ Kristina Božić Čerkez.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: