Među 25 zlatnih priznanja Oriovite 2021. vina požeškog kraja odnijela ih čak 11, a sa zlatima prednjače vinarije Markota i Pavlović

Autor: Jelenko Topić

Tradicionalna Oriovita, nadaleko čuvena 23. izložba vina u Oriovcu, okupila je na ocjenjivanju brojne vinare iz cijele Slavonije i bjelovarskog kraja. Završnici te  manifestacije čiji je cilj afirmirati enološko blago i brojne turističke potencijale ovog dijela regije, prethodilo je, krajem mjeseca svibnja, ocjenjivanje pristiglih uzoraka vina, njih čak 117, koji su, kvalitetom, složni su i stručnjaci i amateri, iz godine u godinu sve bolji.

Stručno ocjenjivačko povjerenstvo na čelu s Kutjevčaninom dipl. ing. Ivicom Perakom tako je odabralo 25 vina kojima su pripala zlatna priznanja tj. zlatne boce. Po broju bodova najbolji je traminac Iločkih podruma, a slijede Vinarija Pavlović iz Češljakovaca sa graševinom izborna berba bobica, merlotom cabernet i graševinom 2020., te još među zlatima Vinarija Kaptol, zatim Vinarija obitelji Markota iz Pleternice sa cabernet sauvignonom, graševinom, savignonom i merlotom, Vina Romić iz Požege, Veleučilište Požega sa syrahom 2020. godina, te Vina Soldo iz Vetova sa mirisnim tramincem.

Pored toga niz vina iz požeškog kraja  ocjenjeno je srebrnim i brončanim priznanjima.

Foto: Općina Oriovac i Vinarija Markota

Više iz kategorije