Među 1500 najvećih tvrtki u našoj zemlji 14 je iz Požeško-slavonske županije, a manje od toga imaju čak tri županije

Autor: Jelenko Topić

Proteklih dana u suradnji s Financijskom agencijom FINA Jutarnji list je napravio  sistematizirani prikaz poslovanja 1500 najvećih hrvatskih kompanija tijekom protekle godine. Taj godišnjak svojevrsni je prikaz funkcioniranja domaćeg korporativnog sektora u okolnostima najveće i najoštrije ekonomske krize koja je svijet pogodila u posljednjih sto godina.

Poslovni rezultati najvećih hrvatskih tvrtki ipak su znatno iznad očekivanih povijesnih minusa jer kumulativne brojke pokazuju da su im prihodi pali za 19 milijardi kuna, s lanjskih 509 na ovogodišnjih 490 milijardi.

Svakako je zanimljivo pogledati i analizirati gdje je Požeško-slavonska županija na toj listi. Regionalna podjela najvećih poduzeća pokazuje da je među 21 županijom uključujući i grad Zagreb Požeško-slavonska zauzela 18 mjesto sa 14 tvrtki među najvećima.

Slabije plasirane od te slavonske županije su Dubrovačko-neretvanska sa 13 tvrtki među najvećima, zatim Šibensko-kninska županija sa 12 i Ličko-senjska sa svega tri tvrtke na navedenom popisu.

Recimo na kraju da ih grad Zagreb ima 718, a Zagrebačka županija 116 tvrtki među najvećima u našoj državi.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek