Među 130 škola u RH brestovačka ima najljepši školski vrt!

Vrt kod škole BrestovacZAGREB/BRESTOVAC – Hrvatska radio televizija proglasila je pobjednike i dodjelila nagrade najboljima u svome tradicionalnom projektu Najljepši školski vrt u Hrvatskoj. Na tom natjecanju osnovnih škola i dječjih vrtića u užem izboru se našlo čak 130 škola, a Osnovna škola Dragutina Lermana iz Brestovca proglašena je najboljom jer ima najljepši školski vrt na području kontinentalne RH. Koliko nam je poznato prije Domovinskog rata ovu nagradu dobio je vrt Područnog odjeljenja Alilovci u sastavu kaptolačke OŠ Vilima Korajca.

Članovi povjerenstva za dodjelu nagrada od proljeća do jeseni ove godine obišli su svih 130 škola,a to su bili Ivna Bućan, Astrid Horvat, Dobrila Kraljić, Vesna Cetin Krnjević i voditeljica projekta Lidija Komes, te su donijeli  odluku o ovogodišnjim pobjednicima.

Ovaj ekološko-obrazovni projekt Hrvatske radiotelevizije te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta nastao je 1994. na poticaj emisije Hrvatskog radija ‘Slušaj kako zemlja diše’ urednice Lidije Komes. Projekt je dobio 2005. godine nagradu Europskog saveza novinara za jedinstveni ekološko-obrazovni pristup mladima.

Brestovačka škola tako je prepoznata po svojim aktivnostima i izvan ove sredine, a ove su se godine povodom Svjetskog dana voda u obilježavanje uključilli učenici  7. razreda na čelu sa profesoricom  biologije Majom Davidović, te su radnim akcijama čistili potok Orljavicu.

Nema sumnje da je ovo rezultat brojnih aktivnosti tamošnjih osnovaca i njihovih nastavnika, kao i čelništva škole stoga im upućujemo čestitke jer imaju mnogo razloga za ponos i zadovoljstvo.

/Foto: Ilustracija, pozega.eu/

0 Comment

Send a Comment