Među „100 tamburaša“ na „Šokačkoj rapsodiji“ 27 iz požeškog kraja

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/ZAGREB – Tradicionalni koncert „Šokačka rapsodija“ ili kako se popularno zove “100 tamburaša“ u velebnoj zagrebačkoj dvorani „Vatroslav Lisinski“, a u organizaciji Udruge zagrebačkih Slavonaca “Šokadija“ i Rotary kluba Zagreb upotpunili su i ponajbolji tamburaši požeškog kraja njih 27.

Za taj nastup u Požegi ih okupio i pripremio profesor tambure u Glazbenoj školi Požega Saša Botički, koji je sa njima prije odlaska odradio nekoliko zajedničkih proba.

-Sudionici iz našeg kraja su bili tamburaši iz požeških sastava, te učenici Odjela tambure  Glazbene škole Požega – ističe Saša Botički dodajući da je koncert bio izuzetno uspješan i dobro posjećen, a bilo je i dosta posjetitelja iz požeškog kraja.

Na repertoaru su bile izvorne pjesme i plesovi Slavonije, Bačke, Zagorja i Dalmacije, te niz popularnih skladbi, a kao solisti uz „100 tamburaša“ su pjevali Ćiro Gašparac Požeški, Stjepan Jeršek Štef, Kićo Slabinac, Šima Jovanovac, ali i mladi Požežanin Ivan Karadža, inače svirač i pjevač sastava „Posegana“.

Ove godine koncert je imao humanitarni karakter jer je prihod sa njega usmjeren za poplavljene na području Županjske Posavine.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: