Med dobivaju svi učenici prvih razreda osnovnih škola

Autor: D.K.

Treću godinu zaredom, u ponedjeljak, 7. prosinca, provest će se program Školski medni dan.Svi učenici prvih razreda naših osnovnih škola dobit će med zapakiran u Nacionalnu staklenku zajedno sa slikovnicom edukativnog karaktera “Pčelica Jelica i medo Edo”.

-Svrha je podizanje svijesti djece o potrebi konzumacije lokalnih poljoprivrednih proizvoda, ukazivanje na značaj pčelarstva, promocija meda lokalnih proizvođača, ali i povećanje njegova unosa u dječju prehranu – podsjećaju iz Ministarstva poljoprivrede.

Kroz dvije godine održavanja sudjelovalo je 826 osnovnih škola s ukupno 72 tisuće učenika kojima je dodijeljen med od 381 pčelara. Ove godine sudjeluju 853 osnovne škole sa blizu i 36 tisuća učenika prvih razreda, a med je isporučilo 216 pčelara koje su odabrali osnivači školskih ustanova.

Provedbenom odlukom Europske komisije o odobrenju nacionalnih programa za poboljšanje proizvodnje i stavljanje na tržište pčelarskih proizvoda, našoj zemlji odobren je Nacionalni program za razdoblje od 2020. do 2022. godine, za čiju su provedbu kroz 3 godine predviđena sredstva u iznosu od 44,5 milijuna kuna. Tako su iskorištena raspoloživa sredstva za ovu godinu te su isplaćena  korisnicima u ukupnom iznosu od gotovo 15 milijuna kuna.

Do sada nije objavljeno koji su proizvođači s područja Požeško-slavonske županije ove godine isporučili med, no podsjetimo koji su to bili tijekom prošlogodišnjeg Školskog mednog dana. To su: Andrej Egner iz Kutjeva, Anita Nekić iz Mokreša kraj Čaglina, Damir Bošnjak iz Požege, Dario Galić iz Mihaljevaca, Ivica Rajič iz Požege, Ivica Targuš također iz Požege, Marko Krivačić iz Prekopakre, Milan Božić iz Nurkovca, Mira Krivačić iz Prekopakre, Mladenko Soldo iz Požege, Nena Bijelić iz Čečavačkog Vučjaka, Petar Bajt iz Požege, Silvija Jirasek iz Pakraca, Slavko Hruška iz Požege, Stipo Antunović iz Velike, Stjepan Farbašić iz Kutjeva, „Valis Apis“ vl.. Tomislava Grgića iz Požege, Vinko Saleta iz Pakraca, Zdenka Prpić iz Požege, Zoran Genjaga iz Završja i Željko Mirković iz Požege.

Foto: Arhiva, pozega.eu

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88