Maturanti Ratarnice iz 1965. zajedno u gradu svoje mladosti uz 54 godine završetka školovanja /FOTO/

Autor: DK

Imajući u vidu poodmaklu životnu dob jedna generacija maturanata nekadašnje požeške Ratarnice, koja je danas Poljoprivredno-prehrambena škola, odlučila je okupljati se češće, a ne samo na jubilarne godišnjice mature.

Ove godine to su 54 godina nakon završetka srednjoškolskog obrazovanja u Požegi, a okupilo ih se tridesetak i to svi iz jedne generacije. Svi su polazili četiri razreda, te diplomirali daleke 1965. godine.

Rođeni su uglavnom 1947. godine, neki su tada završili dvogodišnje školovanje za stočara ili trogodišnje za ratara, te tako dobili diplome kvalificiranih radnika poljoprivredne struke za ratara i stočara.

-Bilo nas je upisalo ukupno 127, no nakon početka praktičnog dijela nastave, koji je bio sastavni dio srednjoškolskog obrazovanja, odustalo ih je tridesetak, tako da nas je 97 završilo školu-kaže dr. Branko Rezo, polaznik te generacije, a kasnije profesor Agronomskog fakulteta u Zagrebu.

Mnogi iz ove generacije završili su zagrebački Agronomski fakultet ili Višu poljoprivrednu školu u Križevcima pa su radili u kombinatima i zadrugama, a na ovo okupljanje pristigli su iz svih krajeva Hrvatske, te susjedne Srbije.

Oko 70 posto polaznika ova četiri razreda bili su muškarci, koji su uglavnom radili u toj struci, a ostatak žene. Razrednici tih razreda su bili Zdravko Šperanda, Mijo Filković, Zvonko Butorac i Đuro Kocijan. Nakon ovogodišnjeg okupljanja pošli su u tvrtku „Grbić“ kojoj je vlasnik njihov školski kolega iz razreda Ivan Grbić, te su  druženje u gradu svoje mladosti nastavili u hotelu „Grgin Dol“.

Foto: D. Mirković [FGAL id=261794]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: