Maturanti požeške Gimnazije generacija 1958. godine sastali se ponovo u gradu svoje mladosti: “Malo nas je ostalo, ali u nama još života ima” /FOTO/

Autor: D.K.

Svake godine prve subote u lipnju okupljaju se maturanti požeške Gimnazije generacije 1958. godine. Prošle godine im to nije uspjelo zbog pandemije covida 19. Ovoga ih je puta od tri razreda i više od 95 učenika na prozivci bilo deset. Nekolicina se nije dugo vidjela pa je bilo i dirljivih scena, a pojedinima su se zarosile oči suzama radosnicama. Riječ je o učenicima  razrednika Branimira Kempfa, Ljubice Koydl i Laze Vukovića.

Slavljenici su zakoračili u deveto desetljeće života, te su u zasluženoj mirovini. Svi su časni građani, postigli brojne rezultate u životu i radu, te na poslu i  znanosti. Zanimljiva generacija, puna optimizna.

Susret je bio prigoda da se obnove uspomene iz djetinjstva i školskih klupa. Tu su pomogi organizatori susreta. Ivan Jurković Repar u pozdravu naglasio je da je nekolicina izostanak opravdala zdravstvenim razlozima i ograničenjima zbog pandemije. Branko Šimunović je podsjetio na one koji su ih napustili između dva sastanka kao i na neke zanimljive dogodovšine te je istakao: Malo nas je ostalo, ali u nama još života ima.

Druženje je upriličeno u ugodnom ambijentu obitljske kuće Vlade Bauera u Požegi.  Na jelovniku su bili razna specijaliteti, ali većini se dopala patka sa ražnja i mlincima. Rezana je i prigodna torta. Nije se krilo zadovoljstvo uz obećanje da će se ponovo susresti naredne godine.

Foto: D. Mirković

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88