MATICA UMIROVLJENIKA JAKŠIĆ: Uz 25. godina rada dodijeljeno pet plaketa za vjernost i suradnju

UDRUGA SADA IMA 261 ČLANA KOJI ČESTO IDU NA IZLETE

JAKŠIĆ – Matica umirovljenika općine Jakšić proslavila je 25 godina rada, koliko godina djeluje i obnovljena općina u tome mjestu, a uz to održana je i redovna godišnja skupština. Nazočili su kao gosti Ivica Kovačević, načelnik i Mile Barišić, zamjenik načelnika jakšićke općine, izaslanik požeško-slavonskog župana Željko Obradović, predsjednik Županijske matice umirovljenika Ivan Ronta i drugi.

Mato Pavlović, Antun Pažin i Branka Đorevski primili su plakete za članstvo od osnivanja udruge, zatim Ivanka Pečur za dugogodišnje vođenje umirovljeničkog zbora, te općina Jakšić za potporu i suradnju.

-Imali sto mnogo aktivnosti, nastavite tako, a želim dobro zdravlje – istakao je čestitajući jubilej načelnik općine Ivica Kovačević. Pozdravne riječi uputili su Ivan Ronta, županijski umirovljenički čelnik i Zvonko Čorak, predsjednik pleterničkih umirovljenika.

-Počeli smo sa 280 članova, kroz rat smo pomagali članove u hrani i drugim potrebama zbog niskih primanja, pjevački zbor je dva puta bio na državnoj smotri, imali smo niz izleta, druženja, rekreativnih aktivnosti i slično-kazao je o radu kroz četvrt stoljeća predsjednik ovdašnje Matice Stjepan Marković.

Prije skupa mješoviti pjevački zbor umirovljenika pod vodstvom Ivanke Pečur izveo je nekoliko odabranih pjesama. Tijekom radnog dijela skupština je prihvatila izvješća i donijela planove.

-Imamo dobru suradnju sa općinom, jednom tjedno se družimo u vlastitom prostoru, organizirali smo više izleta, sportskih aktivnosti i nastupa zbora – kazala je u izvješću o radu u prošloj godini potpredsjednica Štefica Stojčević.

Nastavak ovakog rada najavio je u planu za 2019. godinu predsjednik Marković uz naglasak na edukaciju oko 260 članova o zdravom načinu života i drugom.

Nakon skupštine sudionike i goste zabavljao je klavijaturista Darko Lovreković, pa je bilo prilika za dobru pjesmu i veseli ples umirovljenika.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment