Matica hrvatske ponovno u Požegi

Autor: D.K.

Matica Hrvatska u PožegiPOŽEGA– Mnogi su sugrađani priželjkivali ponovno djelovanje Matice hrvatske koja unazad deset godina nije djelovala u Požegi.

Sinoćnja je obnoviteljska skupštini vratila ono što joj je bez poznatih razloga dugi niz godina bilo uskraćeno. Na radnom dijelu sjednice izabrana su sva tijela Matice, a za predsjednicu je izabrana dr.sc. Vesna Vlašić koja ne krije veliko oduševljenje, primajući na sebe veliku odgovornost uz čast koja joj je pripala kao osobi ali i kao znanstvenici.

Požega je imala čast ugostiti potpredsjednika Matice hrvatske akademika Stjepana Damjanovića koji se nazočnima obratio te naglasio da je Požegi vraćen kulturni i znanstveni život zaslugom brojnih požežana koji su tome prethodili.

Na svečanoj akademiji svojom su nazočnošću potvrdili da podržavaju osnivanje Matice poput požeškog biskupa Antuna Škvorčevića, župana Požeško-slavonskog Alojza Tomaševića, zamjenika gradonačelnika Darka Puljašića kao i brojnih drugih predstavnika iz svih struktura vjerskog, kulturnog i društvenog života. Kako bi podijelili radost zbog ponovnog djelovanja Matice svojim su dolaskom potvrdili želju za zajedničkim djelovanjem brojni ogranci iz susjednih gradova, Našica, Orahovice, Đakova, Slavonskog Broda i Nove Gradiške.

Nakon svečanosti upriličena je i izložba knjiga  iz zbirki Rara i Possegana  koje imaju posebno značenje i povijesnu vrijednost.

foto: grad Požega

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek