Matej Begić (HDZ) izabran za predsjednika Gradskog vijeća Požege, a za potpredsjednike Dijana Krpan (DP) i Mitar Obradović (SDP)

Autor: D.K.

Održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Gradskog vijeća grada Požege u kojem će biti 19 izabranih vijećnika i to devet vijećnika ispreda koalicije stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika, šest SDP-ovih te po dva ispred Domovinskog pokreta i MOST-a.

Uz izabrane vijećnike na konstituirajućoj sjednici bili su nazočni, gradonačelnik grada Požege dr.sc. Željko Glavić i njegov zamjenik dr.sc. Borislav Miličević. 

Po izboru Mandatne komisije koji su članovi podnijeli izvješće i verificirali mandata utvrđeno je koji će član Gradskog vijeća Grada Požege predsjedavati sjednicom do izbora predsjednika. Izabrani vijećnici su položili svečanu prisegu nakon čega je su izabrani članovi Odbora za izbor i imenovanja i Odbora za statutarno-pravna pitanja.

Nakon obavljenih svih prethodnih procedura pristupilo se izboru predsjednika Gradskog vijeća Grada Požege i njegovih potpredsjednika.

Bilo je i za očekivati da će za predsjednika Gradskog vijeća grada Požege biti izabran Matej Begić iz redova koalicije stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika kojemu su kao programsku potporu dali članovi Domovinskog pokreta. Članovi iz redova MOST-a i SDP-a bili su protiv.

Za potpredsjednike su izabrani Dijana Krpan (DP) i Mitar Obradović (SDP).

Gradsko vijeće Požege će u prvom sazivu iz redova koalicije stranaka Hrvatske demokratske zajednice i Hrvatske stranke umirovljenika činiti slijedeći, Matej Begić, kao izabrani predsjednik tog predstavničkog tijela, Maja Petrović, Ivan Peharda, umjesto Mateje Čeliković koja je stavila mandat u mirovanje član je Stjepan Golić, Ante Kolić, Silvija Sertić, Miroslav Crnjac, Valentina Matijašević i Hrvoje Ceranić.

Iz redova SDP-a u Gradskom vijeću će biti šest članova, Mitar Obradović, Dinko Zima, umjesto Martine Vlašić Iljkić koja je svoj mandat stavila u mirovanje član je Ivan Vlahović, Tomislav Hajpek, Ivana Bouček te umjesto Luke Samardžije članica će biti Magdalena Turkalj Čorak.

Po dva vijećnika u Gradskom vijeću Požege će biti ispred MOST-a i Domovinskog pokreta, Antonio Šarić i Josip Matković te Dijana Krpan i Miroslav Penava.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88