Martinje u Kutjevu na drugačiji način, u subotu i nedjelju za svakoga ponešto

KUTJEVO – U prigodi sv. Martina u Kutjevu se sprema već tradicionalna manifestacija, 8. i 9.studenog, u subotu i nedjelju,  koja je nadaleko poznata sa posebnim značenjem za brojne planinare i ljubitelje dobre kapljice vina koja se može naći, a gdje dugo ako ne u Kutjevu. Uz Martinje ove je godine 17. po redu izlet planinara i izletnika ali i svih onih zaljubljenika u prirodu koja ima posebne čari u tom kraju. Tim povodom razgovarali smo sa gradonačelnikom Kutjeva Josipom Budimirom kojemu je manifestacija Martinja, kao takva. prva otkako je na čelnom mjestu živopisnog slavonskoga gradića.

-Posebno me raduje ovogodišnje Martinje jer sam u organizaciju te manifestacije izravno uključen što mi predstavlja izazov. Ove smo godine uspješno organizirali i Festival graševine koja je također jedna u nizu manifestacija koju ćemo njegovati. Sve te manifestacije projekt su i naših obećanja koje smo dali našim vinarima, ugostiteljima i svim drugim poslovnim subjektima. Želimo s time nastaviti radi što bolje prepoznatljivosti i posebnosti našeg kraja na čemu ćemo raditi kako bi sve to bilo iz godine u godinu kvalitetnije na zadovoljstvo kako nas ovdašnjih mještana tako i naših gostiju, prijatelja i vjernih posjetitelja koji rado dolaze na sve naše manifestacije. Svima želimo pružiti gostoprimstvo i domaćinski ugođaj kako bi uživali u najboljim kapljicama vina i tradicionalnim jelima uz ugodne zvuke tambure i još ljepše pjesme koje diraju mnoga srca. Proslava Martinja ovdje u Kutjevu, slobodan sam reći, umnogome je drukčija nego u drugim dijelovima Hrvatske u što će se posebno mnogi uvjeriti u ovogodišnjoj manifestaciji – ističe gradonačelnik Kutjeva Josip Budimir.

Tako će u subotu i nedjelju 8. i 9. studenog biti bogat i raznovrstan program na zadovoljstvo svih posjetitelja koji u svoje kalendare upisuju datum manifestacije Martinja u Kutjevu uvijek godinu dana unaprijed.

 KUTJEVAČKO MARTINJE 2014_svi - Copy_1

0 Comment

Send a Comment