MARTINJE KOD ENJINGIJA: Nakon krštenja mošta zasvirali tamburaši „Srce bećarsko“, a zapjevala klapa iz Šibenika /FOTOGALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

Pet nekadašnjih martinjskih kumova našlo se na ovogodišnjem Martinju kod poznatog vinara  Ivana Enjingija u Hrnjevcu kada se mošt po drevnim vinogradarskim običajima krstio u vino. Tu se okupilo više desetaka njegovih poslovnih partnera i prijatelja, a domaćin Enjingi im je zaželio dobrodošlicu i ugodno raspoloženje.

Kao i ranijih godina obred krštenja mošta u vino predvodio je jedini vinski kardinal u Hrvata Vlado Bauer uz potporu svoja dva ministranta(Uroš Svitlica i Željko Pejković), a martinjski kum je bio poduzetnik Branko Šutalo, vlasnik požeške tvrtke „Promet građenje“ koja upravo ovih mjeseci obavlja radove na dogradnji podruma ovog vinara čime će se proširiti kapaciteti za čuvanje i spravljanje ponajboljih Enjingijevih vina.

Kum je primio Kumovnicu kao trajnu zahvalu za kumstvo i sjećanje na ovaj događaj, a uslijedilo je fotografiranje svih kumova sa domaćinom, vinskim kardinalom, ministrantima i tamburašima „Srce bećarsko“ koji su neumorno svirali zabavljajući goste odabranim pjesmama za dobro raspoloženje.

Ovaj puta krstio se mošt i dobivena je graševina izborna berba 2019. godine.

Tijekom večeri zapjevala je i klapa iz Šibenika uz pratnju TS „Srce bećarsko“, a uz niz klapskih i drugih pjesama pridružili su im se brojni gosti ove vesele i zanimljive večeri.

Foto: D. Mirković

       

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek