Martinje, Kestenijada i Bučijada u požeškoj šetališnoj zoni (foto galerija)

POŽEGA – Tradicionalne jesenske manifestacije, Martinje, Kestenijada i Bučijada okupile su u požeškoj šetališnoj zoni brojne posjetitelje koje su privukli zvuci tambura koji su pozivali na kušanje mladog vina i raznih delicija pripravljenih od bundeva, meda i kestena.

Tradicionalnu ceremoniju krštenja mošta predvodio je jedini vinski kardinal u Hrvatskoj Vlado Bauer koji je na svojstven način obavio časnu i povjerenu službu koja mu je povjerena i koju obavlja dugi niz godina kojom priliko je izabrana i kuma mladog vina Antonija Hart jedina požežanka koja se bavi proizodnjom vina.

Sve nazočne je pozdravio gradonačelnik Grada Požege Vedran Neferović s kojim je bio i njegov zamjenik Mario Pilon te predstavnici Turističke zajednice Požege.

Za kulturno-umjetnički program pobrinuli se se Tamburaški sastav Posegana, Gradsko kulturno umjetničko drušvo Požega i Kulturno umjetničko društvo Požeška dolina koji su pjesmom i plesom razveselili od onih najmanjih do onih najstarijih.

Građani su imali u ponudi raznih prehrambenih proizvoda gdje su mogli kupiti i kušati slastice kakve su nekada pripravljale naše bake.

DSC_0283 (Small) DSC_0157 (Small)

 

0 Comment

Send a Comment