Marko Vidakušić asistent europarlamentarke oženio Osječanku Sanju pred više stotina uzvanika

Autor: Jelenko Topić

 

Marko4m-300x225PLETERNICA/POŽEGA/OSIJEK- Svečano je i veselo ovog vikenda bilo u pleterničkoj obitelji Jure Vidakušića, ali i u osječkoj obitelji Sokolar, koji su porijeklom iz Zarilca jer su se vjenčali Marko i Sanja uz više stotina rodbine i uzvanika među kojima je bila zastupnica u EU parlamentu  Dubravka Šuica iz Dubrovnika kod koje Marko radi.

Marko Vidakušić je osnovnu školu završio u Pleternici, Gimnaziju u Požegi, a Ekonomski fakultet u Osijeku. Sve je ispite polagao na vrijeme pa je ljeto koristio za međunarodne razmjene, učenje stranih jezika, rad i slično… Boravio je u SAD-u i Švicarskoj, a usavršio engleski i njemački. Kada su Robert Schuman Institut i Klub zastupnika EPP-a raspisali natječaj za projekt: “Edukacija za asistenta zastupnika u Europskom parlamentu” Marko se prijavio i uspio jer od 1.srpnja 2013.godine radi kao asistent EU-parlamentarke Dubravke Šuice.

FSP_1047

Mlada je Sanja Sokolar i iz Osijeka je. Vuče korijene iz Zarilca gdje su se njih dvoje i upoznali na jednoj zabavi. Zajedno su osam godina, Sanja radi u Zagrebu, a slijedi dogovor o daljnjem životu mladenaca.

U svatovima bili i prijatelji iz Hrvatske koji kao i on rade u EU Parlamentu ( bilo ih je iz Dubrovnika, Vodica, Zagreba, Trilja, Rijeke, Splita, Vukovara, Virovitice…i dvoje Mađara iz Slovačke).

Vjenčanje je bilo u Osijeku, barjaktar je bio Pave Pocrnja iz Trilja, kum Sandi Kaurinović iz Pleternice, te Sanjina kuma Marina Zorić koja ih je darivala papinskim blagoslovom! Svadbeno veselje održano je u dvorani „Sara Babin Vir“ u Požegi, bila je tu mladenačka torta, puno veselja i iznenađenja, darivanje mladenaca, a sve to uz požešku glazbenu grupu Play off sa kojom je nastupala i Bruna Oberan, finalistica Najljepšeg glasa Hrvatske „The voice“, tako da je veselje potrajalo do ranih jutarnjih sati.

no images were found

Više iz kategorije