Marko Tomasović spotom pjesme „Duša slavonska“ promovira Požegu i njen festival

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA/ZAGREB – Jedan od najpoznatijih hrvatskih skladatelja i tekstopisaca  Marko Tomasović, koji je  dosad skladao više od 600 pjesama za mnoge pjevačke zvijezde kao što su Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Zdenka Kovačiček, Emilija Kokić, Jasna Zlokić, Tomislav Bralić, Danijela Martinović i drugi, svojom pjesmom sa ovogodišnjeg „Aureafesta“ popularne glazbe u pravom smislu promovira Požegu i taj festival što potvrđuje video spot festivalske pjesme „Duša slavonska“(neki je znaju pod nazivom „Što je sveto u ravnici“)objavljen na Youtube, te se već dosta emitira na našim televizijskim stanicama.

Radnja spota od četiri minute koliko traje skladba „Duša slavonska“ zbiva se u Zagrebu gdje glavni junaci polaze put Požege, dok se ostatak događa u Požegi gdje se snimljeni lijepi kadrovi baroknog grada uključujući i one iz zrake(pomoću drona), a među ostalima tu su Trg svetog Trojstva, Trg sv. Terezije koji se uređuje i drugo.

Tomasović je također  jedan od najobožavanijih Hrvata po broju ”fanova” na društvenim mrežama. Ovaj duhoviti i simpatični Zagrepčanin nalazi se među deset Hrvata s najvećim brojem pratitelja što je dovoljan dokaz o njegovoj popularnosti.

Na glazbenom festivalu „Zlatne žice Slavonije“ sudjeluje čak 17 godina, a pjesmu „Duša slavonska“ poklanja i posvećuje gradu Požegi i Slavoniji. U njoj je uglazbio stihove Štefanije Soldan, aranžman je napisao Zvjezdan Marjanović Zveki, a snimljena je u požeškom tonskom studiju „Hard work“.

Ove godine je čak četiri puta prekidan gromoglasnim pljeskom oduševljene publike prilikom izvođena pjesme, a odlučio je još jednom zahvaliti svima koji Slavoniju i Hrvatsku nose u srcu.

Glazbeni video spot u produkciji majstora kamere Daria Godiča s prekrasnim kadrovima Požege, ima u glavnoj ulozi poznatog mladog fotografa Dražena Komar  i hrvatskog modela Luciju Ivanković.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »