Marko Pandžić se rodio u Kninu kao prvorođeni u obitelji i prvi unuk, a to su u Donjim Emovcima proslavili djed, baka, prabaka, te stotinu rođaka i prijatelja /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Nije mala stvar dobiti prvo unuče i to muško. To se dogodilo obitelji Damira i Melite Pandžić čiji iz Donjih Emovaca su sin Stjepan i snaha Antonija zvana Tonka dobili nasljednika malog Marka. Uz to rođen je u herojskom gradu Kninu na Dan državnosti, gdje roditelji žive i otac službuje u Hrvatskoj vojsci, a slavlje u rodnom kraju njegova oca poklopilo se s kirvajem u selu koji se tradicionalno slavi zadnje nedjelje u svibnju. Okupilo se više od stotinu rođaka i prijatelja.

Kada smo došli na slavlje djed Damir telefonom je pričao s prijom Anđelkom Perić(61) iz Knina, a ona nam je rekla da joj je ovo treće unuče!

-Presretna sam, drugo muško smo dobili u obitelji i eto maloga Slavonca – reče nam Anđelka i dodaje da se u njihovoj kninskoj obitelji također veseli i slavi zajedno sa presretnim roditeljima.

Prijaci u Donjim Emovcima nisu krili zadovoljstvo prvorođencem, pa su priredili pravu gozbu sa obiljem čobanca, te pečenim prasetom i janjetom kako bi ugostili rođake i prijatelje, a svirao je i četveročlani sastav sa dva Emovčana, te po jednim Cetrovčanom i Požežanom tako da je veselje potrajalo do kasnih noćnih sati.

-Ovo se moralo proslaviti jer se ne događa svaki dan – rekao nam je ponosni djed Damir, uz kojega je bila supruga Melita i prabaka Marija Brblić(66), koja ima desetero unučadi, ali je novorođenac prvo praunuče.

Inače Damir i Melita imaju petero djece: tri sina i dvije kćeri, a uskoro očekuju rođenje drugog unučeta što će ponovo proslaviti, naravno na način kako to samo Slavonci običavaju.

Foto: Jelenko Topić [FAG id=275464]

Više iz kategorije