Marijini obroci: Volonteri Kanižlićeve škole ponovno u akciji ovoga četvrtka na štandu ispred Gradskog muzeja /FOTO/

Autor: D.K.

Učenička zadruga OŠ Antuna Kanižlića Pčelice i školski volonteri opet su u akciji kako bi prikupili donacije za djecu Marijinih obroka koja svoj jedini dnevni obrok primaju na mjestu školovanja – u školi. Kako se prošle školske godine nije mogao održati tradicionalni sajam rabljenih stvari zbog novih preporuka ponašanja radi pandemije virusa COVID-19, pronašlo se novo rješenje. U četvrtak 15. listopada 2020. godine tako će volonteri svojim sugrađanima ponuditi sadnice sobnog i vanjskog cvijeća koje je uzgojeno u školi ili dobiveno kao donacija.
Razarajući utjecaj karantene uzrokovane virusom COVID-19 na najsiromašnije zajednice na svijetu postaje bolno jasan. Svakodnevno pristižu novi zahtjevi za pomoć najranjivijoj društvenoj skupini – djeci: siročadi, djeci s ceste, bolesnoj djeci koja trpe sve vrste zlostavljanja i zanemarivanja. Većina djece pogođene ovom situacijom nekad je imala hranu osiguranu od strane donatora i volontera, što je trenutno vrlo otežano uslijed pandemije. Velik je broj djece ostao bez svog svakodnevnog školskog obroka i danima bude bez hrane.
Kako bi barem malo ublažili situaciju i osigurali barem dio obroka djeci u potrebi, volonteri OŠ Antuna Kanižlića osmislili su akcije kojima će prikupljati donacije za školu u Liberiji, koja i nosi ime OŠ Antuna Kanižlića Požega kao stalnih donatora, u kojoj se trenutno školuje 214 djece. Stoga je i primjereno da ono najljepše iz Požege bude osnova prve humanitarne akcije u ovoj školskoj godini pa akcija nosi naziv „Požeški domovi, vrtovi i dvorišta“. Akcija se temelji na ponudi, ali i razmjeni, sadnica sobnog i vanjskog cvijeća koja će se održati u četvrtak 15. listopada 2020. od 9.00 do 13.00 sati. Na štandovima ispred zgrade Gradskog muzeja Požega volonteri će, u zamjenu za novčanu donaciju, sugrađanima ponuditi velik izbor sadnica.
Pozivamo ovim putem građanke i građane našega Grada da prošetaju do štanda i pronađu cvijet kojim će uljepšati svoj dom, vrt ili dvorište, ali i da na štand donesu svoje sadnice koje ćemo dalje razmjenjivati. Svaka donacija je itekako vrijedna. Iznova i iznova vidimo da su svi napori da se pomogne djeci koja pate da se razviju i pobjegnu od siromaštva beskorisni ako prvo ne osiguramo da imaju dovoljno za jesti svaki dan.
“Hrana čini bolje. Ne možemo sve riješiti. Toliko toga što se događa u svijetu je izvan svake naše kontrole. Ali za najsiromašnije dijete hrana uvijek čini bolje. Puno, puno bolje.“ (Magnus MacFarlane-Barrow)

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88